Lunární kalendář 6. 5. 2012

Lunární kalendář 6. 5. 2012

Měsíc putuje znamením Štíra, dnes je úplněk. Štír ovlivňuje pohlavní orgány a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují. Dnes je šance prožít lásku a vášeň , pozor ale na žárlivost.

• Dnes má svátek Radoslav/Radoslava, zítra Stanislav

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: sexualita, impulzivnost, žárlivost, riziko, citlivost, kritika, vnímavost, náruživost, smyslnost, vynalézavost, nadhled. Připravte se na kritiku i na to, že sami budete více kritizovat, jste dnes citlivější a proto více zranitelní než jindy. Změny se dnes přijímají velmi těžce, člověk vidí věci černobíle. Zvyk je železná košile. Vládnou sklony k temným věcem. Voda dnes pomáhá zklidnit rozjitřené smysly. Procházka kolem řeky nebo rovnou dovolená u moře jsou výborným lékem. V partnerských vztazích se projevuje smyslnost a náruživost, ale také žárlivost a hádavost. Neřešte dnes finanční záležitosti, necestujte a nezačínejte nové vztahy.

16.LUNÁRNÍ DEN

Je dnem rovnováhy, čistoty, harmonie a spravedlnosti. Za žádnou cenu se nerozčilujte, udělejte si pohodu a snažte se být v klidu. Nekřičte, nenechte se strhnout k závisti a zlobě. Dnešek má symbol Motýla. Zkuste si o motýlech něco přečíst, snáze tak pochopíte energii tohoto dne a procesy v něm probíhající. Velmi vhod dnes přijdou posilovací cviky a rituální očista. Nedoporučuje se sex. Nejezte houby ani živočišné pokrmy. Sny vám vyzradí vaši touhu po něčem nebo po někom. Více o lunárním dni se dočtete zde.

ÚPLNĚK

Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex.

PRANOSTIKY

• Málo trávy na louce – málo peněz v tobolce

ZDRAVÍ

Štír působí silně na pohlavní orgány, močový měchýř a močovod. Preventivní sedací koupele s řebříčkem lékařským a přesličkou teď mohou pomoci při různých ženských potížích. Nesedejte na chladné zemi, obzvlášť budoucí maminky by se měly chránit před každou námahou a dávat pozor, aby neprochladly.

Léčivá rostlina pro tento den: Puškvorec – osvěží vás čaj z kořene nebo kousky, které se žvýkají. Zbavuje nestrávených zbytků potravy.

STRAVA

Dnes je úplněk a tělo obzvlášť dobře přijímá vše, co mu dodáváme a proto také mírně přibíráme na váze. Je vhodné udělat si půst nebo odlehčovací ovocný, zeleninový či rýžový den. Ode dneška si dopřejte stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy. Je den listu, proto doporučujeme listovou zeleninu, jako je čekanka, kapusta, kozlíček polníček, pórek, rebarbora, rukola, hlávkový a ledový salát, špenát, štěrbák, zelí. Jezte hodně vlákniny. Na posílení močových cest jsou vhodné brusinky, pijte tedy brusinkový džus nebo jezte sušené brusinky. Nejvhodnějším nápojem je dnes teplá převařená voda a bylinné čaje. Dobře vám udělají brusinkové a borůvkové čaje, ženské a ledvinové čaje. Nejezte dnes maso ani kynuté pečivo.

KRÁSA

Dnes se dobře vstřebávají krémy a tělové přípravky. Pro kůži jsou vhodné vyživující masáže vhodnými oleji, například mandlovým olejem. Na pleť nanášejte výživné pleťové masky. Na problematickou pleť vyzkoušejte neemový prášek. Na vlasy používejte vyživující bylinné šampony. Tělu prospívají relaxační masáže a uvolňující bylinné koupele. Vhodné éterické oleje a vůně: santal, santalové dřevo, bergamot, karafiát, orchidej, pačuli, ylang-ylang, levandule, citron

MAGIE

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. Měsíc ve Štíru je vhodný pro ochranná kouzla, pro milostnou magii, a pro rituály na zbavení se strachu.

DOMÁCNOST

Dny Štíra jsou „vodní“ dny a nejsou vhodné pro malování a lakování, vše dnes špatně schne a materiály nasávají vlhkost. Proto ani nemyjte dřevěné podlahy a nábytek. Naopak špína a skvrny z prádla a předmětů půjdou dobře dolů.

ZAHRADA

Dny Štíra jsou dny květu s klesající silou. Dnes je přízemí a úplněk a to nejsou dobré vlivy na práci se zemí a s rostlinami. Můžete však alespoň zavlažit a přihnojit pokojové a venkovní rostliny. Zkontrolujte a vyčistěte zahradní jezírko, doplňte do něj vodu. Není vhodný den pro zavařování a uskladňování potravin, mohly by chytnout plíseň. Ani průklest a kácení ovocných stromů a keřů dnes neprovádějte.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Štír • Ovlivňuje orgány: pohlavní orgány, močovod, močový měchýř • Fáze Měsíce: úplněk v 05:35 SELČ h • Východ Měsíce: 21:19 SELČ • Západ Měsíce: 05:21 SELČ • Lunární den: 16 • Kvalita dne: mokrý • Živel: voda • Část rostliny: list • Síla: klesající • Živná kvalita: uhlohydráty • Systém: nervový systém • Přízemí

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud