Lunární kalendář 7. 2. 2012

Lunární kalendář 7. 2. 2012

Měsíc putuje ve znamení Lva, dnes je úplněk. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Vhodný den k návštěvě kadeřníka. Snažte se vyhnout stresovým situacím.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat. Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

ÚPLNĚK

Při úplňku se projevuje náměsíčnost, nemoci se zhoršují a rány více krvácejí. Zvyšuje se kriminalita a sklon k sebevraždám. Rodí se nejvíce dětí. Lidé pociťují neklid, psychika je napjatá. Časté jsou také změny nálad, emoce jsou nestabilní. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Ženy bývají podrážděnější a neobjektivní, muži naopak pozorní a vstřícní a mají větší zájem o sex.

16. LUNÁRNÍ DEN

Je dnem rovnováhy a harmonie a spravedlnosti. Za žádnou cenu se nerozčilujte a ani se nenechte „vyvést z rovnováhy“. Snažte se být v klidu. Dnešek má symbol Motýla. Zkuste si o motýlech něco přečíst, snáze tak pochopíte energii tohoto dne a procesy v něm probíhající. Velmi vhod dnes přijdou posilovací cviky a rituální očista. Nedoporučuje se sex. Nejezte houby ani živočišné pokrmy. Sny vám vyzradí vaši touhu po něčem nebo po někom. Pijte čaje, které čistí krev, například kopřivový. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Veliké mrazy a málo sněhu v únoru působí rolím i stromům samou nehodu

ZDRAVÍ

Lev má vliv na krevní oběh, ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Měli bychom ho podpořit krátkým cvičení hned po ránu. Ve dnech Lva bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Míváme bezesné noci. Měli byste se vyhnout všemu, co přetěžuje srdce a krevní oběh. Nemyslíme tím samozřejmě normální fyzickou práci zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli pouštět do namáhavých cest a záměrů. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes pokud možno také stresu. Tento den je vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď. Dnes není vhodný den pro očkování ani operace.

STRAVA

Dnes je úplněk a tělo obzvlášť dobře přijímá vše, co mu dodáváme a proto také mírně přibíráme na váze. Je vhodné udělat si ovocný den nebo půst. Ode dneška si dopřejte stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina (kromě papriky), ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Je den listu, konzumujte listovou zeleninu a bylinky. Vybírejte z těchto potravin: obiloviny, rýže, špalda, ovesné vločky, cibule, cuketa, dýně, fazole, hrách, čočka, kukuřice, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, zázvor. Z ovoce vybírejte hrušky, jablka, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno. Pijte minerálky, čistící a ovocné čaje, vyzkoušejte výborný pečený čaj z ovoce. Dnes vynechte kávu.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Slunečnice a třezalka – slunečnicový olej dodá sílu, čaj z třezalky zklidní nervy

KRÁSA

Dny Lva jsou nejvhodnější dny pro stříhání vlasů a také pro první stříhání vlásků u dětí. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový prášek Amla. Depilaci nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda. Na pleť budou dobře účinkovat zpevňující krémy. Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

Při úplňku je vliv čarování obrovský. Přivolává se dobro, láska a nová síla. Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte. Vhodný den pro boj s plísněmi. Dřevo dnes nebude vlhké, proto se s ním bude dobře pracovat.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Vhodný den pro boj s plísněmi a houbovými chorobami. Na zahradě doplňte mulč k rostlinám a stromům. Na osluněné straně je potřeba kmeny ochránit před ostrým zimním sluncem. Můžete je natřít vápenným nátěrem nebo zastínit deskami. Úplněk přeje boji proti škůdcům, ale není to vhodný den pro řez a průklest dřevin ani pro výsevy.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Lev • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny • Fáze Měsíce: úplněk 22:54 SEČ • Východ Měsíce: 16:59 SEČ • Západ Měsíce: 06:42 SEČ • Lunární den: 16 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: semena, plod • Síla: klesající • Živná kvalita: bílkovina • Systém: smyslové orgány

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud