Lunární kalendář 8. 12. 2012

Lunární kalendář 8. 12. 2012

Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř, udržujte proto ledviny v teple. Dnes nic zásadního neřešte. Zkrášlujte sebe i svůj domov, nakupujte dárky, dělejte vánoční výzdobu.

• Dnes má svátek Květoslava, zítra Vratislav/Vratislava

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, v centru pozorností stojí partnerství. Vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Můžete pocítit radost z krásy. V kurzu jsou společenské akce, oslavy, obchodní jednání i rande. Dnes ale nic zásadního neřešte, lidé jsou více náchylní k pochybnostem a váhání, je těžké se rozhodnout.

25. LUNÁRNÍ DEN

Den je spojený se symbolem Želvy. Je to den, kdy se v nás probouzejí nadpřirozené schopnosti. Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, může přinášet moudrost. Abyste však získanou moudrost mohli dobře využít, je nutné očistit se na všech úrovních, tedy na fyzické, mentální a duchovní úrovni. Mentální usazeniny ze sebe dostaneme například dechovým cvičením, fyzické zase čistícími bylinnými preparáty. Pro duchovní očistu použijte modlitbu. Zařiďte si, abyste mohli být dnes alespoň chvíli pouze sami se sebou. Dnes nepospíchejte, vnímejte vše kolem sebe i v sobě. Rozhodnutí nechte na jiný den. Šetřete svůj sluch a uši. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Prosinec se sněhem na pěšině, žito je v každé vysočině.

ZDRAVÍ

Váhy působí na kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Cokoli uděláte v tyto dny pro tyto části těla, působí dvojnásob pozitivně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. Všechno, co boky, ledviny a močový měchýř zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji.

Je snadné dnes dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pijte, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také je dobré něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Doporučujeme Jančův ledvinový čaj. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na boky a nohy.

Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte ořechy a semínka, můžete v menším množství i sladkosti. Nyní je žaludek citlivý, objevuje se pálení žáhy a potrava se těžko tráví, jídlo si proto tepelně upravujte dušením či vařením. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Nejsou vhodná smažená jídla a čokoláda.

Je den květu, proto ze zeleniny upřednostněte:

• květák a brokolici, artyčoky, kopr, mangold Pitný režim: pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje. Ráno po probuzení vypijte sklenici teplé vody s kapkou citronu, aktivizují se tím střeva. Pijte čaje na čištění krve a posílení ledvin a čaje z květů rostlin – měsíčkový, ibiškový, třezalkový, vhodný je také šípkový a mátový. Dnes nepijte kávu.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si čistící pleťovou masku. Bojujte proti striím a celulitidě. Problémové partie masírujte hrubou žínkou ve směru hodinových ručiček, potom je natřete krémem nebo olejem na vypnutí tkáně. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Dělejte vánoční výzdobu. Při nákupech máte šanci pořídit sobě nebo svým blízkým nějakou krásnou věc.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. Vyvětrejte sklep, pokud nemrzne. Všechny trvalky již zazimujte, přeneste je dovnitř nebo je přikryjte chvojím a listím. V komoře proberte zavařeniny – pokud jsou některé napadeny plísní, vyhoďte je. Zlikvidujte úrodu, která je napadena hnilobou.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Ovlivňované orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 01:22 h • Západ Měsíce: 12:43 h • Lunární den: 25 • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živel: vzduch • Část rostliny: květ • Síla: klesající • Živná kvalita: tuk • Systém: systém žláz

Lunární kalendář na celý měsíc prosinec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud