Lunární kalendář 8. 8. 2012

Lunární kalendář 8. 8. 2012

Měsíc ubývá a putuje od 09:28 h znamením Býka, který má vliv na oblast krku a ovlivňuje také čich a chuť. Pozor na průvan v autě, chraňte svůj krk, šetřete hlasivky. Můžete dělat plány do budoucna a řešit finanční záležitosti.

• Dnes má svátek Soběslav, zítra Roman

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: stabilita, jistota, finance, klid, zdvořilé jednání, materiální zabezpečení, vznešenost, plánování do budoucna. Dnes se „držíme při zemi“, nemáme tendenci riskovat, ani dělat náhlé změny. Jakékoliv dnešní rozhodnutí je trvalé, den je příznivý pro řešení finančních záležitostí. Proto je vhodné dnes dlouhodobě plánovat, založit spoření nebo začít větší projekty a díla.

21. LUNÁRNÍ DEN

Tento den je spojen se symbolem Koně a Kočáru. Má dynamickou energii, přináší rozhodnost a odvahu. Mění se struktury našeho nitra i struktury vnější. Energie větru nám v proměně pomáhá, proto buďte venku a oblečte si volnější oděv bílé nebo světlé barvy. Dnes se učte přijímat zodpovědnost, dávejte přátelům sliby, plňte povinnosti, realizujte se v davu. Nebuďte dnes sami, jeďte na výlet. Najděte v sobě rytířské vlastnosti. Dnešek je dnem pohybu, proto můžete odcestovat nebo také změnit bydlení, práci apod. K tomuto dni se váže sedmá čakra Sahasrára, která se nachází na temeni hlavy. Spojuje nás s Vesmírem, s naším Vyšším Já, s univerzální životní silou. Vnímejte tento bod na vrcholu vaší hlavy, zaměřujte dnes na něj pozornost, tím 7. čakru stimulujete a aktivujete. Můžete si představit, jak se skrze ni vlévá z Vesmíru do vašeho těla proud světelné energie a naplňuje vás do té míry, že vyzařujete světlo i do prostoru kolem. Zamručte si „hmmm“, to 7. čakru stimuluje. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Moc hub srpnových – moc vánic sněhových

ZDRAVÍ

Měsíc prochází znamením Býka, je silně ovlivňována oblast krku. Pozor na jízdu v autě s otevřenými okýnky, mohla by vám ztuhnout šíje. Dnes panuje zvýšené nebezpečí krčních zánětů, bolestí v krku, chrapot, nachlazení. Chraňte krk šálou nebo šátkem. Pijte preventivně čaj proti chrapotu nebo zánětu mandlí, působí v tento den obzvlášť dobře, stejně jako jiné léky proti zánětům v krku. Vhodný je odvar ze šalvěje. Býk působí také na orgány řeči, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji, hlas a uši. Pro člověka, který nemá cvik, se může projev dnes vyslovený stát utrpením a skončit chraptivým skřehotáním. Především v chladném dni by ani uši dnes neměli zůstat nechráněné. Jsou teď choulostivější na průvan a hluk. Namasírujte si jemně krk s esenciálním olejem na 5. čakru. Kápněte si do ucha kapičku třezalkového oleje, předejdete různým ušním chorobám. Dobře vám udělá jemná masáž šíje a uvolňující cviky na krční páteř. Proveďte cvik na aktivaci štítné žlázy, je to tzv. „svíčka“.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Lesní jahoda a měsíček. Obě rostliny pomáhají povzbudit energii.

STRAVA

Dopřejte si stravu převážně živou a čerstvou, tepelně neupravovanou. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, ořechy, semínka a klíčky, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. V menší míře je povoleno také maso, vejce, mléko a sýry. Jezte kvašenou zeleninu. Pijte minerálky, čistící a ovocné čaje. Živná kvalita je ve dnech Býka sůl, jezte tedy slaná jídla, se solením to však nepřehánějte, aby nebyly ledviny přetížené. Je den kořene, proto konzumujte převážně kořenovou zeleninu: • brambory, topinambury, červená řepa, chřest, cibule, mrkev, celer, petržel– prostě vše, co roste pod zemí

KRÁSA

Dnes pečujte o svoji pleť, udělejte si čistící masku nebo peeling. Masáž vám dnes udělá dobře, zejména masáž šíje a horní části zad. Vhodné éterické oleje a vůně: santalové dřevo, růžové dřevo, jasmín, anýz, verbena, lilie, hyacint, při nachlazení eukalyptus, ravensára, čajovník

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. V Býku se provádí rituály na přivolání lásky, peněz, majetku, plodnosti a štěstí do domu.

ZAHRADA

Dny Býka jsou dny kořene se stoupající silou. Dnes pracujte se zemí, přeházejte kompost, pokud je sucho, tak ho prolijte vodou. Vytrhejte plevel, zamulčujte rostliny. Okopávejte, protrhávejte a mulčujte. Sklízejte a uskladňujte kořenovou a košťálovou zeleninu, cibuli, česnek, brambory a topinambury. Vysévejte zeleninu pro zimní sklizeň. Prokypřete rostlinám půdu, přihnojte je a přesaďte, dnes dobře zakoření.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Býk • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 22:45 SELČ • Západ Měsíce: 12:54 SELČ • Lunární den: 21 • Živel: Země • Kvalita dne: chladný • Živná kvalita: sůl • Ovlivňuje orgány: krk, hrdlo, orgány řeči, zuby, čelisti, šíje, mandle, uši, štítná žláza • Systém: krevní oběh • Část rostliny: kořen • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud