Lunární kalendář 9. 1. 2013

Lunární kalendář 9. 1. 2013

Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte. Kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou, pedikúru, saunu nebo bylinnou koupel.

• Dnes má svátek Vladan, zítra Břetislav

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě, dostavuje se touha cestovat, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Jsme otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Dochází k hádkám a výbušným reakcím. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Na vášnivou lásku se dnes ale také dostane.

27. LUNÁRNÍ DEN

Jeho symbolem je Žezlo. Přináší nám skrytá poznání a hledání sebe sama. Dnes můžeme porozumět nejvyšší spravedlnosti. Učíme se přijímat zodpovědnost za svoje činy. V meditaci se vám může podařit odhalit tajemství, neprovádějte ji ale při zapnutém TV nebo rádiu. Ve snech se objevují skryté touhy. Laďte se na vyšší vibrace, poslouchejte hudbu s vyššími tóninami, nebo si jen tak několikrát po sobě zamručte hmmm. To proto, aby se stimulovala 7. čakra na temeni hlavy. Ta nás spojuje s Vesmírem, odtud přicházejí poselství. Dnes nepijte alkohol, pokud nemusíte, tak neberte žádné léky. Je ovlivňován lymfatický systém a krev, proto krev dnes nedarujte. Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Leden studený, duben zelený

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, křížovou kost a kosti stehenní. Cokoliv pro tyto části těla uděláte dobrého, působí dnes dvojnásobně. Vyhněte se chirurgickým zákrokům v těchto místech. To, co stehna a prodlouženou páteř zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech.

Bolesti zad a v kříži dnes pocítíte silněji. Může se ohlásit ischias, křečové žíly a stehenní části nohou. Kdo není zvyklý na dlouhé vycházky, a přesto se na nějakou vydá, ať se připraví na pořádnou bolest ve stehnech. Děti ale nechte doma, mohli byste jim totiž zprotivit turistiku na celý život. Krátká procházka ale naopak všem prospěje. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Vyzkoušejte prohřívající ájurvédský olej na klouby a svaly Flexn-oil, dobrá bude také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Bojujte proti celulitidě, dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky. Trénujte rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Odpočívejte s nohama nahoře.

STRAVA

Dnes by na vašem jídelníčku měla převažovat vařená a dušená strava. Vhodná je dušená zelenina, omáčky, polévky, povařené ovoce (jablka, hrušky), různé kaše, těstoviny. Můžete mléčné výrobky, ryby a kvašenou zeleninu. Nejsou vhodná smažená jídla, čokoláda ani maso, vynechte dnes kávu. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. K pití si dejte vodu, z čajů nejlépe mátový proti bolestem hlavy, šípkový, lipový a ovocný. Nepijte sycené nápoje.

Je den plodu, proto doporučujeme:

• zeleninu: cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka

• ovoce: jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vyučování jedů z těla a hubnutí. Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže, uvolní se ztuhlé klouby. Vyzkoušejte koupelovou sůl s měsíčkem. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž chodidel. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Odstraňujte zrohovatělou kůži, chodidla pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou čistící masky na obličej a dekolt a detoxikační a lymfatické masáže.

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Úspěšný bude boj proti škůdcům žijícím na povrchu země. Natírejte kmeny stromů vápenným mlékem, kmeny stromů obalte pletivem, aby jste je ochránili proti okusu zvěří. Můžete prořezat stromy, odstraňte jim suché a nemocné větve.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Střelec • Ovlivňuje orgány: kyčle, pánev, křížová kost, stehna, žíly, celková pohyblivost • Fáze Měsíce: ubývající • Východ Měsíce: 05:17 h • Západ Měsíce: 14:01 h • Lunární den: 27 • Kvalita dne: teplý • Živel: oheň • Část rostliny: plod • Síla: stoupající

Lunární kalendář na celý měsíc leden najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud