Lunární kalendář na čtvrtek 4. 8. 2011

Lunární kalendář na čtvrtek 4. 8. 2011

Měsíc putuje znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy ovlivňují zejména ledviny a močový měchýř, proto pozor na prochladnutí. Důležitá jednání odložte raději na jiný den.

ENERGIE DNE

Je čas na nová přátelství a vztahy, vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se. Dnes nic zásadního neřešte, počkejte na vhodnější den. Můžete pocítit radost z krásy.

6. lunární den

Jeho symbolem je Jeřáb. Je to pozitivní den, spojený s krásou, láskou, radostí, intuicí a vůněmi. Dopřejte si aromatickou masáž, zapalte si vonnou tyčinku nebo aromalampu. Zkrášlovací kúra se nemine účinkem. Vesmírná energie se dnes projevuje skrze hlas, proto muzikoterapie je vhodným prostředkem, jak se dnes očistit. Zazpívejte si, cokoli vás napadne. Zazvonilo vám dnes v uších? Pokud ano, znamená to, že jste v souladu s proudy kosmické energie, které k vám přicházejí. Sny, které se vám dnes budou zdát, se splní. Mohou se objevit problémy s dýchacími cestami. Je to reakce na znečištěné životní prostředí. Pomůže vám dechová jóga.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY – 4.8. Dominik

• Parno na Dominika zvěstuje tuhou zimu • Čím více puká půda na Dominika, tím více ještě bude svítit slunce

ZDRAVÍ

Ve dnech Vah můžeme cítit především kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. V těchto dnech je snadné dostat zánět močového měchýře a ledvin. Dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Sezení na kamenech nebo vlhké trávě je právě teď to nejhorší. Dobré je odpoledne mezi 15. a 17. hodinou hodně pít, aby se měchýř a ledviny dobře protáhly. Pomáhá i gymnastika zaměřená na kyčelní oblast. Také bychom měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin. Doporučujeme chutný Jančův ledvinový čaj.

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Jezte mandle, pistácie, ořechy a různá semínka. Dnes můžete v menším množství i sladkosti, avšak pozor – Měsíc přibývá a naše tělo také snáze přibývá na váze, proto se nepřejídejte! V I. čtvrti by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá, tepelně neupravovaná. Jezte hodně sezónního ovoce, konzumujte čerstvou zeleninu, ovesné vločky, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny. Ze zeleniny je vhodný květák a brokolice. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. V menší míře můžete sýry, maso a vejce, ale mléku se dnes vyhýbejte. Ve dnech Vah omezte také solení. K pití si dejte čaj z květů rostlin a čerstvých bylin, například měsíčkový, heřmánkový nebo třezalkový.

KRÁSA

Dopřejme si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si pleťovou masku a zábal proti celulitidě. Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, zejména lásky, zaměstnání, majetku, moudrosti, plodnosti, zdraví, štěstí, sebejistoty. Ve Vahách se čaruje především na zbavení se všeho, co nás vnitřně svazuje a na přivolání sebevědomí.

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy, domácí práce a nákupy. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. Je to neutrální znamení, skoro pro žádnou práci na zahradě není tento den zvlášť nepříznivý ani zvlášť příznivý. Můžete očkovat růže. Zahrňte je mulčem, aby půda kolem nevysychala. Vysejte pozdní květák. Udělejte si pořádek v nářadí, nabruste pilky a nože, vyvětrejte sklep. Sklízejte a sušte květy bylinek a léčivých rostlin, například měsíček, levanduli, šalvěj. Upravte skalku a bylinkovou zahrádku.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Váhy • Fáze Měsíce: přibývající • Lunární den: 6 • Východ Měsíce: 11:48 SELČ • Západ Měsíce: 22:17 SELČ • Živel: vzduch • Kvalita dne: vzdušný, světlý • Živná kvalita: tuk • Ovlivňuje orgány: kyčle, ledviny, játra, krev, močový měchýř • Systém: systém žláz • Část rostliny: květ • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc srpen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud