Lunární kalendář na sobotu 30. 7. 2011

Lunární kalendář na sobotu 30. 7. 2011

Měsíc putuje ve znamení Lva, dnes je novoluní. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Ošetřete nemocné stromy a rostliny.

ENERGIE DNE

Klíčová slova dnešního dne jsou: odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Dnes je zvýšená potřeba přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat... Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

NOVOLUNÍ

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné... Hoříme však nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Novoluní ve Lvu nás vyzývá k tomu, abychom si ujasnili pohled na sebe sama a na to, jak se prezentujeme navenek. Zeptejme se sami sebe, jakými bychom si přáli být, co bychom chtěli dělat, co umíme opravdu dobře...? Zamyslíme se i nad našimi špatnými vlastnostmi – jakých se chceme zbavit?

29. lunární den

Trvá od východu Měsíce do novoluní, tedy do 20:40 h. Jeho symbolem je Chobotnice. Tento lunární den se pokládá za satanský, proto si dělejte ochrany před zlem. Nepříjemnosti nejsou dnes žádnou výjimkou, pokládejte je ale za příznivé a přijímejte je s vděkem, neboť znamenají to, že nesloužíte tmě. Mohou se dostavit depresivní stavy. Udělejte si očistný rituál: stoupněte si na 10 minut do nádoby se slanou vodou, teplota vody vám musí být příjemná, spíše chladnější, a představujte si, že vše negativní z vás odchází do vody. Poté vodu vylijte na pozemek za domem s přáním, aby Země přetransformovala negativní energii z vody na Světlo a Lásku. Doporučujeme dnes vykuřovadlem očistit místnosti, vhodné je kadidlo, pelyněk nebo šalvěj. Kouř vyhání zlo. Očistěte si také jídlo a pití – buď modlitbou, nebo nad ním udělejte kříž či magický kruh. Jezte vědomě, nečtěte u jídla ani se nedívejte na televizi. Nemluvte při jídle o špatných věcech. Dnešní sny mají prorocký význam.

1. lunární den

Začíná ve 20:41 h a trvá do západu Měsíce. Jeho symbolem je Lampa. Je dobré ho věnovat očistě. Živel oheň vám v tom pomůže. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho by jste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Cvičení a fyzickou aktivitu nechte na jiný den. Dnes si vytvořte záměr toho, co chcete, aby se vám vyplnilo. Přání a myšlenky z dnešního dne se opravdu plní, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Negativní myšlenky mohou způsobovat žlučníkové a ledvinové kameny. Hledejte duchovní příčiny svých nemocí.

Více o lunárním dni se dočtete zde.

PRANOSTIKY

• Okolo Máří, Abdona a Hynka pracuj o žněch i v noci a popíjej ztenka

ZDRAVÍ

Lev má vliv na krevní oběh, ten je teď aktivnější než v jiných dnech. Někdy bolí více záda a i srdce občas trochu zlobí. Míváme bezesné noci. Měli by jste se vyhnout všemu, co přetěžuje srdce a krevní oběh. Nemyslíme tím samozřejmě normální fyzickou práci zdravých lidí. Lidé s nemocným srdcem by se neměli pouštět do namáhavých cest a záměrů. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes pokud možno také stresu. Tento den je také vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď.

STRAVA

Dnes je novoluní a to je nejvhodnější den na půst a detoxikaci. Tělo se nejlépe zbavuje škodlivin, proto je dobré ho maximálně podpořit. Pijte jen čisté ovocné nebo zeleninové šťávy, a horkou převařenou vodu. Pokud je na vás půst moc přísný, uvařte si alespoň lehký detoxikační pokrm. Inspirujte se ájurvédskými detoxikačními metodami. Dneškem začíná I. měsíční čtvrť a to by na vašem jídelníčku měla převažovat živá strava, čerstvá a tepelně neupravovaná. Jezte čerstvou zeleninu, kukuřici, fazole, sóju a jiné luštěniny, ovesné vločky. Protože dny Lva jsou dny plodu, dopřejte si dnes dostatečné množství ovoce a plodové zeleniny. Tělo dobře zpracovává bílkoviny, doplňte jejich příjem. Dejte si mořské plody. Pijte čerstvě vymačkané šťávy z citrusových plodů. Citrusové ovoce dezinfikuje střeva, jezte je však pouze nalačno a poté počkejte s dalším jídlem nejméně půl hodiny. Dobře si pochutnáte na exotickém ovoci. Dnes omezte kávu a alkoholické nápoje. Nejvhodnějším nápojem je teplá převařená voda a bylinné čaje. Vyzkoušejte z naší nabídky Tulsi čaj, který má posilující účinky na srdce a navíc je nyní za akční cenu!

KRÁSA

Dny Lva jsou nejvhodnější dny pro stříhání vlasů a také pro první stříhání vlásků u dětí. Vlasy budou méně padat, zhoustnou a budou silné. Udělejte si vlasový zábal, na který vám doporučujeme vlasový prášek Amla. Depilaci nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda.

Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. V Raku se čaruje nejlépe na lásku, plodnost a rodinu a také na odpuzení zla. Dělají se zasvěcovací a očisťující obřady.

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti. Vše nepotřebné spalte.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. Lev je nejohnivější a nejvíce vysušující znamení v celém Zvěrokruhu. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Je novoluní, proto ořežte a ošetřete nemocné stromy a rostliny. Na zahradě zamulčujte vzešlé rostlinky. Seřízněte skalničky, které již odkvetly. Posekejte trávník. Posekanou trávu nechte trochu proschnout a potom ji použijte jako mulč nebo ji zkompostujte.

Lunární den ve zkratce:

• Měsíc ve znamení: Lev • Fáze Měsíce: přibývající • Lunární den: 29, 1 • Východ Měsíce: 05:01 SELČ • Západ Měsíce: 20:15 SELČ • Živel: oheň • Kvalita dne: teplý • Živná kvalita: bílkovina • Ovlivňuje orgány: srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny • Systém: smyslové orgány • Část rostliny: plod • Síla: klesající

Lunární kalendář na celý měsíc červenec najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud