Lunární kalendář úterý 19. 6. 2012

Lunární kalendář úterý 19. 6. 2012

Měsíc putuje v Blížencích, dnes je novoluní. Blíženci ovlivňují ramena, paže, záda, ruce, průdušky a plíce. Hlásí se revma a počasí bývá proměnlivé. Dnes je vhodný den pro nové začátky.




ENERGIE DNE

Den v Blížencích bývá velmi proměnlivý a neklidný díky vzdušnému elementu, který mu vládne. V myšlení se projevuje mnohostrannost, čilost a obratnost. Je čas flirtování a nezávazných schůzek. Je sklon dělat mnoho věcí najednou, emoce jsou nestálé, býváme zvědaví. Nedivte se, pokud dnes hodiny protelefonujete. Vhodný den pro obchodní jednání, získávání nových kontaktů, cestování a vyřizování korespondence. Přicházejí nové nápady a vize, den přeje tvořivosti a umělecké činnosti.

30. LUNÁRNÍ DEN

Začíná v 4:45 h a končí novoluním v 17:04 h. Symbolem je Zlatá labuť. Tento den je poslední v lunárním cyklu a vy se snažte využít jej k odpuštění, dokončení věcí a splacení dluhů, a to nejen finančních. Vystříhejte se agresivitě. Ukliďte dům a dejte do něj talisman, například v podobě ochranného znamení ve tvaru hvězdy nebo kříže. Talismany mají dnes velkou sílu. Doporučujeme lehkou stravu. Namáhaným orgánem je mozek, proto ho šetřete. Více o lunárním dni se dočtete zde.

1. LUNÁRNÍ DEN
Začíná v 17:05 h a končí v 20:57 h. Jeho symbolem je Lampa. Je dobré ho věnovat očistě. Živel oheň vám v tom pomůže. Poseďte u krbu nebo u svíčky a dívejte se do plamene. Myslete na vše, čeho by jste se chtěli zbavit a odevzdávejte to ohni, který spálí veškerou negativitu. Odpouštějte, promíjejte, čistěte věci z minulosti. Cvičení a fyzickou aktivitu nechte na jiný den. Dnes si vytvořte záměr toho, co chcete, aby se vám vyplnilo. Přání a myšlenky z dnešního dne se opravdu plní, přejte si proto jen to, co doopravdy chcete. Negativní myšlenky mohou způsobovat žlučníkové a ledvinové kameny. Hledejte duchovní příčiny svých nemocí. Více o lunárním dni se dočtete zde.
NOVOLUNÍ
Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili.
PRANOSTIKY
• Měsíc červen voní deštěm
ZDRAVÍ
Ve dnech Blíženců se často mění počasí, proto revmatici mívají potíže. Revmatické bolesti v oblasti ramen teď velmi dobře reagují na vhodné oleje a masti. V chladnějším počasí se dobře oblečte, jinak vás tělo může na sebe nepříjemně upozornit. V tento den udělejte něco dobrého pro oblast klíčních kostí a lopatek, zad, ramen a paží. Zacvičte si jógu nebo Pilates, běžte do posilovny. Cílená gymnastika na tyto oblasti těla dělá zázraky, to ale neznamená, že zůstanete ušetřeni následné bolesti svalů. Ani ta ovšem není špatným znamením, protože tělo tak dává najevo, že se zbavuje škodlivin. Masáž krku, šíje a zad vám dnes udělá dobře. Ve dnech Blíženců jsou ovlivněny i plíce, proto je užitečné provádět dýchací cviky na čerstvém vzduchu či při otevřeném okně. Vyhněte se zakouřeným místnostem. Mažte si hrudník bylinnými mastmi a inhalujte nad párou éterické oleje. Těhotné ženy mohou zkoušet břišní dýchání, které jim bude prospěšné u porodu. Dnes není vhodný den na žádné operace.
Léčivá rostlina pro dnešní den: Podběl – jeho šťáva pomáhá při bolestech uší, listy při pokládání na čelo projasňují energii

STRAVA
Je novoluní a to je nejvhodnější den pro očistu a detoxikaci těla. Tělo se při novoluní nejlépe zbavuje škodlivin, proto se snažte je maximálně podpořit. Pokud to vydržíte, tak jezte jen ovoce a zeleninu, pijte čisté ovocné nebo zeleninové šťávy a horkou převařenou vodu. Dneškem přecházíme na převážně živou, čerstvou a tepelně neupravovanou stravu. Vhodná je čerstvá zelenina, ovoce, luštěniny, zeleninové a ovocné šťávy, nevařené kaše, česnek. Nepřehánějte to se sladkostmi, vynechte mléko. Pijte čistící a ovocné čaje, vynechte limonády a sodovky. V Blížencích je den květu, proto si připravte k jídlu kvetoucí zeleninu, např. květák, brokolici, artyčoky, mangold, kopr. Dnes tělo dobře zpracovává tuk, proto můžete ořechy a různá semínka.
KRÁSA
Tělu prospívají masáže horní poloviny těla, relaxační masáže a teplé bylinné koupele. Dnes je vhodný den pro péči o ruce, ošetřete je vhodnou mastí nebo zábalem, aby nebyly vysušené. Pleť se dnes dobře zbavuje škodlivin, proto je vhodné věnovat se jejímu čištění. Nanášejte čistící pleťové masky, peelingy a krémy.
Vhodné éterické oleje a vůně: Levandule, Rozmarýn, Fialka, Máta, Mandarinka, Tymián
MAGIE
Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní. V Blížencích se provádí rituály na odstranění starých nesvárů a problémů, obnovujeme komunikaci a kontakty s ostatními.
DOMÁCNOST
Větrejte peřiny venku, provětrejte dům a sklep, věnujte se očistě domova. Ukliďte půdu a podkroví. Vhodný den na střešní práce, na stavbu plotů a tvorbu fasád. Můžete malovat a lakovat. Vyperte si, prádlo dnes bude dobře schnout. Provoňte byt vonnou tyčinkou nebo éterickými oleji v aromalampě. Vhodný den je také pro mytí oken, skel, vitrín a zrcadel, mytí dřevěných podlah a uklízení ve skříních.
ZAHRADA
Dny Blíženců jsou dny květu a uzlový bod mezi stoupající a klesající silou. Dnes je novoluní a to půda odpočívá, proto by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat. Nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je to ale nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin. Vyvětrejte skleník, zahradní chatku a sklep. Zamulčujte rostliny a dřeviny, mulč udrží vláhu.
Lunární den ve zkratce:
• Měsíc ve znamení: Blíženci
• Ovlivňuje orgány: ramena, záda, paže, ruce, lopatky, klíční kosti, plíce, průdušky
• Fáze Měsíce: novoluní v 17:04 SELČ
• Východ Měsíce: 05:15 SELČ
• Západ Měsíce: 21:23 SELČ
• Lunární den: 30, 1
• Kvalita dne: vzdušný, světlý
• Živel: vzduch
• Část rostliny: květ
• Síla: klesající
• Živná kvalita: tuk
• Systém: systém žláz



Lunární kalendář na celý měsíc červen najdete zde


SPEKTRUM ZDRAVÍ, specialista na lunární kalendář

Doporučujeme

Články odjinud