Téměř 80 tisíc lidí má zájem o jednosměrnou letenku na Mars

Téměř 80 tisíc lidí má zájem o jednosměrnou letenku na Mars

Reality show bude mít za deset let o dost ambicióznější témata, než jsou ta současná. Televizní zábavu mají pravidelně kořenit záběry lidí, kteří se vydají jednosměrně na Mars. Osob ochotných začít cestu na rudou planetu v roce 2023 už je osmasedmdesát tisíc.

Televizní projekt vytváří nezisková organizace Mars One, jež hodlá na čtvrté planetě Sluneční soustavy vytvořit lidskou komunitu a zachycovat dokumentární kamerou každý aspekt desetileté mise. Úspěšní kandidáti musejí projít dvouletým výběrovým procesem, sedm let podstupovat speciální výcvik, poté se teprve budou smět vydat na Mars. S tím, že na Zemi se už nikdy nevrátí.

Podle šéfa projektu Base Landsdorpa se do uzavírky náboru, který byl stanoven na 31. srpen, podle očekávání přihlásí půl milionu lidí.

„Za dva týdny máme osmasedmdesát tisíc žádostí, zřejmě to bude nejžádanější práce v historii. Mise Mars One zastupuje celé lidstvo a jeho pravá duchovní podstata bude naplněna jedině tehdy, budou-li se jí účastnit lidé z celého světa,“ uvedl Landsdorp.

Žádosti přicházejí ze 120 zemí světa. Součástí náborového dotazníku je minutové video, v němž lidé vysvětlují, proč chtějí na Mars s vědomím, že tam zemřou.

Doporučujeme

Články odjinud