7
Fotogalerie

5 rychlých otázek pro Danu Batulkovou

Co dělá právě teď známá česká herečka? Na co myslí, co chystá a co by si přála? Dozvíte se v našem rozhovoru...

Co teď děláte?

Teď naštěstí už končí divadelní sezona. Měla jsem poslední představení v Rokoku a za pár dní mě čeká premiéra na Hradě na Shakespearovských slavnostech. Letos se zkouší Romeo a Julie v režii Skutrů (tj. Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský). Budeme hrát celý červenec a těším se moc.

Kam se chystáte na dovolenou?

Volno budu mít letos poměrně krátké, protože poslední týden v srpnu už zase zkouším u nás v divadle. Ale určitě se mezi tím vypravím k moři, to je nejlepší odpočinek pro tělo i duši. Kam, ještě netuším, možná řecké ostrovy.

Jakou zemi máte ráda? Umíte si představit, že byste žila jinde než v Čechách?

Asi bych neuměla žít někde jinde. Jsem šťastná tady. Ráda cestuju, ale ráda se vracím a vždycky se zjištěním, že Praha je stejně nejkrásnější ze všech měst. Musela bych se jinde narodit. Asi bych si vybrala něco jižnějšího, kde není tak dlouhá zima a kde je víc horkých romantických večerů.

Co si myslíte o Češích?

Neskutečně šikovný národ, neskutečně skeptický národ, svým způsobem zdecimovaný, nedůvěřivý. Ale nejsem pesimista. Můžeme si myslet, co chceme, ale umíme se semknout a pomáhat si, když je nejhůř. Jsme schopni a ochotni uvěřit, ale teď nemáme moc komu.

Jakou kuchyni máte ráda?

Všeobecně mám ráda lehčí jídla, zeleninová, takže středomořská kuchyně, mořské plody, miluju sushi. Ale v zimě si dám ráda něco těžšího z české kuchyně - pečenou kachnu, svíčkovou. Prostě naše české pecky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud