6
Fotogalerie

… a zimní sídlo v Aspenu

...takto obvykle končí výčet nemovitostí nejbohatších lidí světa či známých osobností amerického šoubyznysu. Na této prestižní adrese určené k zimním radovánkám jste ještě nedávno – a patrně naposledy - mohli potkat například i Seala s Heidi Klum.

Luxusní lyžařské a rekreační středisko Aspen se nachází v americkém státě Colorado poblíž hlavního města Denver. Ze tří stran je obklopeno lesy a nádhernou panenskou přírodou Skalistých hor. I přes malou rozlohu Aspenu je zde stále rušno a není se co divit. Právě toto malebné a odlehlé místo si pro svou dovolenou pravidelně vybírají přední světové celebrity, slavní sportovci a boháči z celého světa. To, že toto místo jako magnet přitahuje paparazzi z celého světa, netřeba snad ani dodávat.

Nejdražší nemovitosti v USA

Aspen je vyhlášen nejen jako oáza klidu pro nejsolventnější klientelu toužící po odpočinku, ale především jako lokalita s nejvyšší cenou nemovitostí v celých Spojených státech. Právě proto je mezi milionáři vlastní rezidence v Aspenu něco jako známka prestiže. Kdo tam nemá svou vilu, je ve VIP kruzích prostě „out“.

Nejnižší ceny nemovitostí začínají na cca 500 000 USD a horní hranice je takřka neomezená. Pro představu – rekreační sídlo pro občasnou lyžovačku si princ Bandar ze Saúdské Arábie pořídil výhodně již za 135 milionů USD.

Svůj dům v Aspenu vlastní (či vlastnila) celá řada celebrit. A koho že byste mohli na aspenských sjezdovkách či v luxusních restauracích a obchodech potkat? Z herců jsou to např. Jack Nicholson, Kurt Russell, Kevin Costner, Don Johnson, Charlie Sheen nebo Dean Cain. Z hereček či zpěvaček Mariah Carey, Goldie Hawn, Kate Hudson či Michelle Pfeiffer. Ze slavných manželských dvojic jmenujme Davida a Victorii Beckham, Michaela Douglase a Catherine Zetu Jones, Seala a Heidi Klum nebo Antonia Banderase a Melanii Griffith. A pokud na vás při promenádě aspenskými ulicemi někdo promluví česky, tak to bude se vší pravděpodobností naše slavná tenistka Martina Navrátilová.

Temná celebrita

Není bez zajímavosti, že se v roce 1977 v místních hustých lesích po šest dnů ukrýval známý sériový vrah žen Ted Bundy, který skokem z okna unikl z budovy místního soudu. Život v horské divočině nakonec vzdal a po šesti dnech byl v odcizeném voze zadržen a uvězněn.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud