Alice Bendová: Miluju vaření s fantazií, takže ať už dělám cokoli, vždycky ji do vaření zapojím.

| Autor: Eva Všetíčková | Rubrika: Celebrity

Víte, co herečka a moderátorka Alice Bendová ze všeho nejraději vaří a co jí nikdy nesmí chybět v lednici? A jak by vypadala párty jejich snů?



Kde jste včera večeřela?

Doma s dětmi.

A co jste si dala?

Měli jsme pečená kuřecí křidýlka s bylinkami z maminčiny zahrádky a děti si daly ještě domácí hovězí vývar.

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Pokud by to byla párty pro dospělé, tak by tam jednoznačně musela být spousta ústřic, suši, hodně thajské, kambodžské a vietnamské kuchyně. Pak bych tam zůstala tak dlouho, dokud by bylo něco na stole!

Váš vrcholný kousek v kuchyni?

Miluju vaření s fantazií, takže ať už dělám cokoli, vždycky ji do vaření zapojím. Bohužel se mi pak často stává, že po mně pak kamarádi chtějí recept, a ten jim prostě nejsem schopná dát, protože jídlo připravuju pokaždé jinak.

Stálé zásoby v ledničce?

Mléko v biokvalitě, spousta actimelů a jogurtů, zelenina a ovoce a taky aspoň jedna láhev prosecca na večer. A sýry.

Koprovka, nebo rajská?

Pro mě jednoznačně koprovka, tu prostě zbožňuju, a pro děti rajská.

Raději jíte doma, nebo v restauraci?

Asi spíš doma, ale taky jsou situace, kdy se mi do vaření moc nechce nebo na to nemám čas, a tak jdeme do restaurace.

A vaše oblíbená?

U mě je to jednoznačně Seafood ve Zborovské, kam chodím jen tak na stojáka na ústřice, v jejichž konzumaci mě předstihuje snad jen Karel Gott. Jinak mám ráda, jak už jsem říkala, vietnamská a thajská jídla, takže ráda chodím do Sapy a do Modrého zubu.

Musela jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?

Sem tam se mi to přihodí. Třeba tuhle jsem musela ze zdvořilosti někde ochutnat úplně připálené grilované maso a to teda nebyl pěkný zážitek!

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Rýžový nákyp s meruňkami politý máslem!

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

Definitivně ano! I když já je třeba nemusím mít zrovna dvakrát týdně, přesto si bez kynutých nebo tvarohových ovocných knedlíků neumím představit léto a nic tak neumí doprovodit šťavnatou pečínku jako právě knedlík – samozřejmě houskový či bramborový.



Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Zita Kabátová: Hvězda českého filmu, kterou milovaly tisíce mužů

Zita Kabátová: Hvězda českého filmu, kterou milovaly tisíce mužů

26. 5. | Prvorepubliková filmová legenda zemřela před pěti lety, 27. května, ve věku nedožitých 100 let.…

Slavní sourozenci: V jakých rodinách je talentu na rozdávání?

Slavní sourozenci: V jakých rodinách je talentu na rozdávání?

24. 5. | Stát se slavným po celém světě není nic jednoduchého. Jsou ale rodiny, kde je slavných tváří víc.…

Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

19. 5. | Ve třicátých letech patřila Anny Ondráková k našim nejslavnějším herečkám, jejichž sláva…

Slavné herecké dvojice, které nás baví

Slavné herecké dvojice, které nás baví

17. 5. | Jednoho bez druhého si na filmovém plátně téměř nedovedete představit. Jsou to herci, kteří jsou…