Víte, co herečka a moderátorka Alice Bendová ze všeho nejraději vaří a co jí nikdy nesmí chybět v lednici? A jak by vypadala párty jejich snů?
Kde jste včera večeřela?
Doma s dětmi.
A co jste si dala?
Měli jsme pečená kuřecí křidýlka s bylinkami z maminčiny zahrádky a děti si daly ještě domácí hovězí vývar.
Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?
Pokud by to byla párty pro dospělé, tak by tam jednoznačně musela být spousta ústřic, suši, hodně thajské, kambodžské a vietnamské kuchyně. Pak bych tam zůstala tak dlouho, dokud by bylo něco na stole!
Váš vrcholný kousek v kuchyni?
Miluju vaření s fantazií, takže ať už dělám cokoli, vždycky ji do vaření zapojím. Bohužel se mi pak často stává, že po mně pak kamarádi chtějí recept, a ten jim prostě nejsem schopná dát, protože jídlo připravuju pokaždé jinak.
Stálé zásoby v ledničce?
Mléko v biokvalitě, spousta actimelů a jogurtů, zelenina a ovoce a taky aspoň jedna láhev prosecca na večer. A sýry.
Koprovka, nebo rajská?
Pro mě jednoznačně koprovka, tu prostě zbožňuju, a pro děti rajská.
Raději jíte doma, nebo v restauraci?
Asi spíš doma, ale taky jsou situace, kdy se mi do vaření moc nechce nebo na to nemám čas, a tak jdeme do restaurace.
A vaše oblíbená?
U mě je to jednoznačně Seafood ve Zborovské, kam chodím jen tak na stojáka na ústřice, v jejichž konzumaci mě předstihuje snad jen Karel Gott. Jinak mám ráda, jak už jsem říkala, vietnamská a thajská jídla, takže ráda chodím do Sapy a do Modrého zubu.
Musela jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?
Sem tam se mi to přihodí. Třeba tuhle jsem musela ze zdvořilosti někde ochutnat úplně připálené grilované maso a to teda nebyl pěkný zážitek!
Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?
Rýžový nákyp s meruňkami politý máslem!
Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?
Definitivně ano! I když já je třeba nemusím mít zrovna dvakrát týdně, přesto si bez kynutých nebo tvarohových ovocných knedlíků neumím představit léto a nic tak neumí doprovodit šťavnatou pečínku jako právě knedlík – samozřejmě houskový či bramborový.
Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz