Angelina Jolie navštívila uprchlíky na hranici Thajska a Myanmaru Zdroj: Profimedia.cz

Angelina Jolie navštívila uprchlíky na hranici Thajska a Myanmaru Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
15
Fotogalerie

Angelina Jolie: Před patnácti roky závislá na heroinu, dnes šestinásobná matka pracující pro OSN

Angelinu Jolie teď svět vyzdvihuje kvůli charitativní práci, kterou vykonává ve spolupráci s OSN. Loni byla také hrdinkou kvůli tomu, že se rozhodla preventivně vzdát obou prsů, aby se u ní nerozvinula rakovina, pro niž má velmi silné genetické dispozice. Hollywoodskou hvězdu však teď dostihla temná minulost. V devadesátých letech byla těžce závislá na heroinu. A důkaz – video, na němž s vpichy na pažích, černými kruhy pod očima a totálně dezorientovaná telefonuje – teď koluje světem.

Klip, který zveřejňují i prestižní média po celém světě, zobrazuje Angelinu, jak ji z posledních let neznáme. Jediné, co se shoduje, je hubenost. Ale herečka má na snímku povislá víčka, tmavé kruhy pod očima, nezdravou barvu pleti a znatelné vpichy po jehlách na pažích. V záběru telefonuje, mumlá a bloumá po místnosti s krví podlitýma očima.

Partnerka Brada Pitta, která s ním vychovává šest dětí – tři vlastní, tři adoptované – je natáčena drogovým dealerem, jenž se skvěle baví tím, jak herečka komunikuje s otcem Jonem Voightem a přitom nervózně zatíná nehty do své kůže. Mimochodem s Jonem Voightem se Angelina později rozešla ve zlém a má dodnes problém s ním komunikovat. V minulosti se vzdala jeho příjmení Voightová a učinila ze svého prostředního křestního jména Jolie – po matce francouzského původu Marcheline Bertrandové – nové příjemní. To nosí i její děti ve spojení s partnerovým příjmením Pitt.

Odsouzený drogový dealer Franklin Meyer natočil šestnáctiminutové video v roce 1999. Angelina si ho tehdy pozvala do bytu na Manhattanu, aby jí dodal kokain a heroin.

„Angelina byla mou klientkou několik let. Prodával jsem jí heroin a kokain. Jednou mi zavolala a chtěla, abych se zastavil u ní. Tak mi vlastně říkala, že chce, abych přinesl drogy. Tehdy jsem si koupil zrovna kameru a rozhodl se ji vzít s sebou. Když jsem tam dorazil, dal jsem jí drogy a ona mi dala peníze,“ svěřil Meyer v rozhovoru pro National Enquirer, který jako první video zveřejnil.

Angelina o drogové minulosti několikrát hovořila. Přiznala, že to byla černá etapa jejího života a že je vděčná za to, že ji přežila. Meyer také listu National Enquirer tvrdil, že za Angelinou chodil dvakrát až třikrát týdně a dodal jí vždy drogy v hodnotě asi jednoho sta dolarů. A jednou prý byla sjetá kokainem přímo v televizi, když propagovala film Narušení, za něhož dostala Oscara.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Angelina na konci devadesátých let žila s Billym Bobem Thorntonem, jehož si později vzala. Otevřeně se také chlubila svou intimitou. Třeba tím, že je Thornton velmi dobrý v posteli, že má ráda sadomasochistické hrátky a že se jí líbí lesbický sex.

„Prošla jsem si těžšími a temnějšími obdobími života a přežila jsem je. Nezemřela jsem mladá, takže jsem měla obrovské štěstí. Byly tu spousty jiných herců a lidí, kteří tohle vše nepřežili. Myslím, že si lidé dokážou představit, že jsem se chovala nejnebezpečněji a dělala to nejhorší. Z mnoha důvodů bych tu už dnes být neměla,“ přiznala Angelina před třemi roky během interview v pořadu 60 Minutes.

Doporučujeme

Články odjinud