Barbora Seidlová. Jak vypadá jídelníček známé herečky, a kde nejradši relaxuje?

| Autor: Iveta Vařečková | Rubrika: Celebrity

Čím se při výběru jídla řídí sympatická herečka (33) známá nejen díky pohádkám? A jaký je její jednoduchý recept na krásu?

Diety v jejím životě moc nefigurují. Má to svůj důvod: „Měla jsem ve svém okolí holku, která neustále držela diety, a na kráse jí nepřidalo, spíš se přidaly zdravotní problémy,“ vysvětluje Bára, která teď mimo jiné hraje v seriálu Cesty domů. Ona sama je vděčná za svoji postavu, a to i se všemi jejími nedostatky.

„Dnes se neustále řeší, kdo je a není dokonalý. Přitom každý z nás je jedinečný, což je na nás to nejkrásnější. Naše spokojenost začíná vždycky v hlavě. Když se ale cítíme v nebezpečí, tělo se začne obalovat tukem. Je to způsob, jak se chrání.“

Při rozhodování se Bára často řídí intuicí, a to i v jídle: „Nejím maso, takže můj jídelníček tvoří všechno, co roste. V zimě je to pestrá škála luštěnin, bobů a kořenové zeleniny, v létě dávám přednost salátům. Nejradši mám červenou řepu pečenou v troubě podávanou s kozím sýrem a rozmarýnem,“ prozrazuje.

Důležité je pro ni nejen to, co jí, ale i s kým, kde a s jakou energií bylo jídlo uvařeno: „Hodně cestuji s naším divadlem MALÉhRY. Se svými dvěma kolegyněmi máme podobný přístup k jídlu, takže když si nejsme jisté, že najdeme dobrou restauraci, vozíme si jídlo s sebou.“ O tom, jaká je Bára kuchařka, mluví s úsměvem: „Myslím si, že vařím dobře. Naposledy se mi to tak povedlo, že jsem ani nemusela umývat hrnec. Společně s na uhel spálenou cizrnou totiž skončil v popelnici. Takže jsem si místo oběda dala skleničku vína a byt budu muset asi vymalovat, protože větrám ještě teď.“

S nadhledem přistupuje i k péči o krásu: „Hlavně si nedovoluji přepych negativního myšlení, protože vnějšek zrcadlí, co máme uvnitř. Kosmetiku používám přírodní – miluji vše od Dr. Hauschky. A také hodně spím.“ Když ji něco bolí, sáhne po bylinkách. Věří, že mají nejen léčivou moc, ale pomáhají nasměrovat i mysl. *

VIP recept

KVĚTÁKOVÝ KRÉM S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme dvě hodiny marinovat v balzamikovém octu. Syrový květák rozmixujeme společně s kokosovým mlékem a trochou vody. Přidáme olivový olej a dochutíme zeleným pepřem a solí. Podáváme ozdobené marinovanou cibulí.

Pod pokličkou

Vždycky u mě v kuchyni najdete olivový olej, kajenský pepř, česnek, ořechy, semínka a jablka.“

Tip na skvělý relax

„Když potřebuji vypnout, ptám se sama sebe, co k tomu potřebuji. Pokaždé je to něco jiného, ale většinou to končí v lese, kam chodím i ráda běhat.“

Článek vyšel v časopise Dieta

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

23. 6. | Byla krásná, slavná a muži po ní toužili. Přesto nikdy nenašla takovou lásku, jakou hledala.…

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

22. 6. | Život není spravedlivý! Když Nicole Kidman stála frontu na mládí, dostala dvakrát přidáno. Nechce…

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

21. 6. | Období dovolených se nezadržitelně blíží a vy pořád nevíte, kam vyrazit? Zkuste se inspirovat u…

Krása je nesmrtelná: Modelky Z Playboye se po 30 letech znovu fotily

Krása je nesmrtelná: Modelky Z Playboye se po 30 letech znovu fotily

17. 6. | O tom, že ženy mohou skutečně zrát do krásy, už není pochyb. Několik krásek, které před třiceti…