Barbora Seidlová. Jak vypadá jídelníček známé herečky, a kde nejradši relaxuje?

| Autor: Iveta Vařečková | Rubrika: Celebrity

Čím se při výběru jídla řídí sympatická herečka (33) známá nejen díky pohádkám? A jaký je její jednoduchý recept na krásu?

Diety v jejím životě moc nefigurují. Má to svůj důvod: „Měla jsem ve svém okolí holku, která neustále držela diety, a na kráse jí nepřidalo, spíš se přidaly zdravotní problémy,“ vysvětluje Bára, která teď mimo jiné hraje v seriálu Cesty domů. Ona sama je vděčná za svoji postavu, a to i se všemi jejími nedostatky.

„Dnes se neustále řeší, kdo je a není dokonalý. Přitom každý z nás je jedinečný, což je na nás to nejkrásnější. Naše spokojenost začíná vždycky v hlavě. Když se ale cítíme v nebezpečí, tělo se začne obalovat tukem. Je to způsob, jak se chrání.“

Při rozhodování se Bára často řídí intuicí, a to i v jídle: „Nejím maso, takže můj jídelníček tvoří všechno, co roste. V zimě je to pestrá škála luštěnin, bobů a kořenové zeleniny, v létě dávám přednost salátům. Nejradši mám červenou řepu pečenou v troubě podávanou s kozím sýrem a rozmarýnem,“ prozrazuje.

Důležité je pro ni nejen to, co jí, ale i s kým, kde a s jakou energií bylo jídlo uvařeno: „Hodně cestuji s naším divadlem MALÉhRY. Se svými dvěma kolegyněmi máme podobný přístup k jídlu, takže když si nejsme jisté, že najdeme dobrou restauraci, vozíme si jídlo s sebou.“ O tom, jaká je Bára kuchařka, mluví s úsměvem: „Myslím si, že vařím dobře. Naposledy se mi to tak povedlo, že jsem ani nemusela umývat hrnec. Společně s na uhel spálenou cizrnou totiž skončil v popelnici. Takže jsem si místo oběda dala skleničku vína a byt budu muset asi vymalovat, protože větrám ještě teď.“

S nadhledem přistupuje i k péči o krásu: „Hlavně si nedovoluji přepych negativního myšlení, protože vnějšek zrcadlí, co máme uvnitř. Kosmetiku používám přírodní – miluji vše od Dr. Hauschky. A také hodně spím.“ Když ji něco bolí, sáhne po bylinkách. Věří, že mají nejen léčivou moc, ale pomáhají nasměrovat i mysl. *

VIP recept

KVĚTÁKOVÝ KRÉM S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme dvě hodiny marinovat v balzamikovém octu. Syrový květák rozmixujeme společně s kokosovým mlékem a trochou vody. Přidáme olivový olej a dochutíme zeleným pepřem a solí. Podáváme ozdobené marinovanou cibulí.

Pod pokličkou

Vždycky u mě v kuchyni najdete olivový olej, kajenský pepř, česnek, ořechy, semínka a jablka.“

Tip na skvělý relax

„Když potřebuji vypnout, ptám se sama sebe, co k tomu potřebuji. Pokaždé je to něco jiného, ale většinou to končí v lese, kam chodím i ráda běhat.“

Článek vyšel v časopise Dieta

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Buržoazní dcerka Eva Olmerová: Odmrštila Tučného, přednost dala flámům

Buržoazní dcerka Eva Olmerová: Odmrštila Tučného, přednost dala flámům

Včera | Byla třikrát vdaná a strávila dva roky ve vězení, odkud si přinesla popáleniny od cigaret. Nikdy…

Rozděleni při porodu: Slavné hvězdy a jejich slavní dvojníci

Rozděleni při porodu: Slavné hvězdy a jejich slavní dvojníci

26. 4. | Říká se, že každý z nás má někde na světě dvojníka. Výhodou slavných lidí je, že se ten jejich…

Královna Alžběta II. slaví 91. narozeniny: Nemá ani základní vzdělání

Královna Alžběta II. slaví 91. narozeniny: Nemá ani základní vzdělání

21. 4. | Královna Alžběta II. je ikonou Velké Británie. Pevnou rukou vládne své zemi dlouhých 65 let. 21.…

Sláva, zmar a drogy: Takhle dopadli dětští herci z 80. a 90. let

Sláva, zmar a drogy: Takhle dopadli dětští herci z 80. a 90. let

19. 4. | Od dětství znali jen záře reflektorů, blesky fotoaparátů a červené koberce. Pro dítě je kariéra…