5
Fotogalerie

Berenika Kohoutová: Mám slabost pro starší muže

Když se někdo před několika lety zeptal, kdo je Berenika Kohoutová, dozvěděl se, že dcera spisovatelky Ireny Obermannové. Dnes už by to mohlo být naopak. A mohlo by se říkat: Irena Obermannová? To je přece matka známé herečky Bereniky Kohoutové!

Berenika se narodila před jednadvaceti lety spisovatelce Ireně Obermannové. Umělecké geny mají asi v rodině, protože babička Anna Žídková byla také spisovatelkou a starší sestra točí filmy. Už od mládí byla hudebně nadaná, proto v pěti letech začala zpívat v Bambini di Praga a dva roky nato přešla do Dismanova rozhlasového dětského souboru, kde účinkovala v inscenaci Vlčí ukolébavka. Ztvárnila zde schizofrenní holčičku, jež zabije svého kamaráda, ale všem tvrdí, že to udělal vlk. V osmi letech se objevila v muzikálu Babička jako Barunka.

Herecké začátky

Před kamerou debutovala v šestnácti letech v televizní pohádce Tři srdce. Ještě před tím se ale představila ve filmu z cyklu Soukromých pastí – ve velmi diskutovaném dílu Tatínkova holčička, o sexuálním zneužívání nevlastním otcem, kterého velmi přesvědčivě zahrál Miroslav Etzler. Letos se objevila i v seriálu Život je ples, který popisuje příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Hraje zde Lindu, která sní o kariéře rockové zpěvačky. Do role se Berenika vžila, protože sama zpívala v letech 2008–2010 ve skupině DiscoBalls a nyní má vlastní projekt Femme Plastique: „Já už jsem si několika kapelami prošla, měla jsem i dost punkové období. Momentálně jsem se ale přeorientovala spíše na jazz. Spolupracuji s Emilem Viklickým a mám kapelu Femme Plastique, ve které kloubím jazz, pop a elektro.“ Texty si Berenika píše sama, někdy jí vypomůže máma a nejčastěji jsou prý „o různých věcech, které se jí přihodí“.

Berenika s maminkou Irenou Obermannou

Seriálová příležitost

Zcela nečekaně se Berenika Kohoutová objevila v seriálu Ulice jako Markéta Kohoutová, která vyrůstala v dětském domově, kde jí nikdo nic nedaroval a kde se bez pořádné dávky drzosti člověk neobejde. „Markéta nikomu nedůvěřuje a ráda působí trochu drsně. Role je to pestrá a těžká a jsem ráda, že tady hraji. Jsem na to hrdá,“ přiznala mladá herečka. Během rozhodování, zda naskočit do zaběhnutého seriálu, prý nakonec rozhodla herecká kolegyně Pavla Tomicová, kterou má Berenika velmi ráda.

Oceňovaná kolegy

Další velká herecká příležitost přišla s komedií Můj vysvlečenej deník, natočenou podle knihy Johany Rubínové. Berenika zde ztvárnila Kasandru, kamarádku hlavní hrdinky Johany, kterou hraje Veronika Kubařová. Berenika byla za roli vděčná, protože doposud hrávala „strašně komplikované charaktery“, na rozdíl od Kasandry, která má podle Bereniky „jasně stanovitelnou povahu“. Kasandra jen využívá své ženskosti a je to trošku potvora, nicméně je to ve skutečnosti hodná holka.„Řekla bych, že s Kasandrou máme společnou drzost. Je mi dost blízká, také působí hruběji, než jaká ve skutečnosti je. Určitě bych s ní kamarádila,“ uvedla Berenika. Velmi si také rozuměla s kolegyní Veronikou Kubařovou. „Verunka v sobě nemá ani špetku nějaké herecké rivality, je srdečná, milá, krásná, chytrá. A šikovná! Moc mě těšilo, že mi říkala, že se jí líbí, jak Kasandru hraju, protože, ruku na srdce, to člověk od stejně starých kolegyň často neslýchá,“ pochválila srdečnou povahu Kubařové.

Berenika s přítelem Pavlem Čechákem

Komplikované vztahy

Berenika se nikdy netajila tím, že má slabost pro starší muže. A našla si partnera staršího hned o čtrnáct let, a navíc ještě ženáče – manžela herečky Táni Vilhelmové. Nicméně vztah Vilhelmové a Čecháka neskončil díky Berenice, ale díky Tánině lásce k mladšímu herci a zpěváku Vojtovi Dykovi. „Vždycky jsem byla na starší kluky, a to proto, že vím, co od života chci, a čekám, že to ví i můj partner. To se většinou pojí s věkem,“ prozradila Berenika v jednom nedávném rozhovoru. Vztah Vilhelmové a Čecháka nevnímá Berenika jako nic nevšedního. „Partneři se mezi sebou určitě střídají, ale myslím si, že tohle je v každém oboru. Přijala jsem to, nezasahuju do toho,“ dodala mladá herečka, jejímž posledním médii sledovaný počinem bylo nafocení vkusných, ale sexy aktů!

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Co vše dokáže plastika?

ČTĚTE TAKÉ:
Kerestešová: Jsem herečka, ne modelka!

Doporučujeme

Články odjinud