5
Fotogalerie

Bílá si zuby na Českých lvech nevylámala, Geislerová vyfoukla lva Havlové

Mnozí baviči a herci si na moderování Českého lva vylámali zuby. Lucie Bílá (45) měla sice nervy na padrť, jak přiznala, ale letošní vyhlášení cen Akademie zvládla na jedničku.

Když přenos skončil, zavřela se v šatně se synem Filipem (16) a přítelem Petrem Makovičkou (36) a jen oddechovala. "Byla to pro mne velká výzva," prozradila Korzu Česká Slavice.

Čtyři České lvy získala Poupata, která byla vyhlášena i nejlepším filmem roku 2011. Tři dostal černobílý Alois Nebel. Film Odcházení z dvanácti nominací získal jen dva lvy - Václav Havel za scénář a Jiří Brožek za střih.

Cenu za nejlepší herecký výkon si odnesl Vladimír Javorský (49). "Ani nevím, kam ho doma dám, žádné místo jsem si pro něj nepřipravil. Je skvělé ho získat, ale také vím, že na něm svět nestojí," řekl Vladimír Javorský, který ho potom při šampaňském oslavil s celým štábem.

Aňa Geislerová (35) vyfoukla Českého lva za herecký výkon v hlavní roli Dagmar Havlové (58), která byla za něj nominována ve filmu Odcházení. Aňa se pochopitelně radovala, prý na tuto příležitost měla připravený i projev, ale zapomněla si ho v kabelce. Doma má už pět sošek. "Tak mám i pro šestého připravené místo. Ráda kolem nich doma přejdu a poškrabu lvíčky pod bradou", prozradila Aňa, která na slavnost přišla v jednoduchých dlouhých bílých šatech, které si sama navrhla.

Divácky nejúspěšnějším filmem se stal snímek Muži v naději, nejoblíbenější herečkou Zlata Adamovská (52) a herec Ondřej Sokol (40).

Na vegetariánském večírku slavily úspěch americké brambory s tatarkou a nudle. Byli tací, kteří tam jen popíjeli. Alkoholu a také účastníků v povznesené náladě bylo, jako vždycky, požehnaně.

Foto:Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Český lev - podívejte se na modely celebrit!

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na březen 2012

Doporučujeme

Články odjinud