Bolek Polívka: Chci dát příležitost nové generaci komiků a klaunů

Bolek Polívka: Chci dát příležitost nové generaci komiků a klaunů

Bolek Polívka se raduje. Od 25. února do konce května v pražském Café Baru je totiž otevřena výstava fotografií, na které jsou k vidění snímky ze všech dosud odvysílaných padesáti dílů televizní Manéže.

Na snímku Bolek Polívka se synem Vladimírem

„I když se neohlížím do minulosti, tak je to milá vzpomínka na ni,“ prozradil Bolek Polívka. Poprvé se jeho Manéž objevila na televizní obrazovce v roce 1987 a v listopadu loňského roku natočilo brněnské studio už její padesáté pokračování.

„Doma nemám archiv svých fotografií a ani by mě nenapadlo se v něm hrabat a vzpomínat. Ale Jef Kratochvíl má moje fotky už od Provázku i ze soukromí až po dnešek. Také si je schovává Chantal. A pak mám snímky od Juraje Baroše z Bratislavy, který nás fotil, když jsme byli ještě mladí a nadějní,“ svěřuje se Bolek Polívka.

Natáčení dalších dílů Manéže v České televizi pokračuje. Bolek Polívka chce v nich dát také příležitost mladým, dosud neznámým umělcům.

„Otevíráme se v Manéži především nové generaci klaunů a muzikantů. I té ze zahraničí. Chci z Manéže vytvořit prostor pro kapely, které jsou skvělé, ale nemají příležitost se na obrazovce ukázat. Je spousta mladých báječných komiků, o kterých se ani neví. Manéž je pro ně vždycky lákavá, protože je to sledované rejdiště. Snažím se tedy otevřít prostor pro nastupující generaci,“ zdůrazňuje Bolek Polívka.

Manéž Bolka Polívka získala v kategorii Zábavný pořad čtyřikrát výroční Cenu Elsy, udělovanou Českou filmovou a televizní akademií.

Doporučujeme

Články odjinud