Britská královna v den svých devětaosmdesátin půjde do divadla na hru o sobě | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Britská královna v den svých devětaosmdesátin půjde do divadla na hru o sobě

Britská herečka Kristin Scott Thomasová bude prý v divadelní hře Audience fenomenální. Představí se v ní jako současná vladařka Spojeného království Alžběta II. Předvádí ji v průběhu celé její vlády, jak se potkávala s různými britskými premiéry na pravidelných audiencích u královny. Kristin před premiérou chystanou na duben trochu povyskočil tlak a roztřásla tréma. Chce se totiž na ni přijít podívat žena, již hraje. Její výsost Alžběta II.

Před Thomasovou hrála královnu Helen Mirrenová, která si zahrála Alžbětu také ve filmu Královna.

„Královna požádala, aby směla hru vidět sama. Zjevně řekla, že je jí líto, že propásla první uvedení té hry, a myslím, že je to zčásti proto, že trvalo dlouho, než hru viděl dostatek lidí z jejího okruhu, aby jí řekl, že to představení stojí za zhlédnutí. Vím, že se její osobní sekretář přišel podívat a byly tam také dvorní dámy,“ uvedl autor hry Peter Morgan v rozhovoru pro deník The Express.

Morgan režíroval film Královna, za něhož dostala Helen Mirrenová Oscara.

Hra Audience v hlavní roli s Kristin Scottovou Thomasovou v divadle Gielgud na londýnském West Endu bude znova uvedena 21. dubna tohoto roku, kdy královna oslaví devětaosmdesátá narozeniny. Divadelní kus představuje královnu v letech 1952 až 2015 s dvanácti jejími premiéry, které uvedla za období vlády do úřadu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud