Češi nejsou sobci, doufá Tereza Maxová

Češi nejsou sobci, doufá Tereza Maxová

Nadace Terezy Maxové uspořádala 18. 11. již pátý ročník charitativní módní přehlídky Fashion for Kids. V letošním roce byly představeny kolekce přední světové návrhářky Vivienne Westwoodové a přední české návrhářky Kláry Nademlýnské.

Exkluzivními přehlídkami oslavila Nadace Terezy Maxové dětem první narozeniny charitativního projektu Teribear, který byl odstartován loni. V jeho rámci se vybralo za loňský rok 3 miliony korun.

"Já jsem za tuto částku velmi ráda. Jak říkám, každá koruna pomáhá. A moc mě těší, že nám nepomáhají jenom velké korporace, ale také jednotliví lidé," svěřila se Tereza Korzu radostně.

Právě tato částka totiž vzešla od jednotlivých českých občanů. "Tady se ukázala česká solidarita. Když se lidem něco líbí, prostě jdou a koupí si to. Stejně doufám budou úspěšné i nová zimní kolekce Teribeara a zlatá kolekce od Kláry Nademlýnské. Ta se mi moc líbí," tvrdí modelka a hned vysvětluje důvody, proč.

"Je to funnky, je to mladé, je to něco, co budou myslím nosit rádi nejen mladí, ale i ti starší. A navíc je to za dobré peníze," říká Tereza.

Žije teď ve Francii Jelikož modelka v současné době žije se svým přítelem Burakem Oymenem a svými dvěma dětmi devítiletým Tobiasem a půlroční Mínou v jižní Francii, do Česka přilétla jenom kvůli nové kolekci a přehlídce. "Přiletěli jsme v úterý a v pátek se zase vracíme. Jsme tu jen na velmi krátkou dobu. Tobíka jsme vzali ze školy, aby jel s námi a podíval se sem. Dál už nás ale čekají ve Francii povinnosti," tvrdí Maxová.

Doporučujeme

Články odjinud