Česká Miss 2010: Vítězkou se stala Jitka Válková, Van Dammova favoritka se neumístila

Česká Miss 2010: Vítězkou se stala Jitka Válková, Van Dammova favoritka se neumístila

Soutěž Česká Miss má od letošního roku pouze dvě vítězky. První, Českou Miss 2010, volili diváci a stala se jí pouhých 170 cm vysoká Jitka Válková (18) z Náramče na Třebíčsku. Druhou, Českou Miss World, vybrala porota v čele s Jeanem Claudem Van Dammem. Titul udělila Veronice Machové (19) z Rokycan.

"S vítězkami jsem naprosto spokojená. A stejně jako všem finalistkám, tak i jim patří můj obrovský kompliment za to, jak skvěle prošly celou soutěží. Udělaly na sobě velký kus práce," svěřila se Korzu po přímém přenosu dojatá prezidentka České Miss Michaela Maláčová.

Ta věří, že obě dívky mají šanci ve světě uspět. "Jak Jitka, tak Veronika mají určitě šanci na úspěch. Budu sledovat jejich dráhu a jsem zvědavá, co si vyberou a kam to dotáhnou," říká Maláčová.

Hlavní hvězda večera Jean Claud Van Damme si nemohl úcast v porotě vynachválit a všechny dívky náramně obdivoval. "Jsou úžasné. Jako čtyři roční období. Je opravdu těžké si z nich vybrat," pronesl.

Přesto všechno se nakonec musel rozhodnout jen pro jednu, ale ta bohužel nevyhrála. "Dívky se mu líbily všechny, ale tak po očku jsem sledovala, že si tam někam psal dívku s číslem deset Christinu Zidkovou," prozradila na něj Maláčová.

Finálovým večerem provázel moderátor Libor Bouček. Jeho kolega Leoš Mareš pro tentokrát zasedl v porotě a vše sledoval jen z povzdálí.

Dívky v rámci programu předvedly extravagantní modely, které vznikly jako projekt Čtrnáct klenotů v srdci Evropy.

Každá z nich reprezentovala jeden kraj z České republiky, který si vylosovala. Úspech také zaznamenala volná disciplína, kde dívky absolvovaly "Test strachu".

Doporučujeme

Články odjinud