Eliška Bučková: Po třech měsících se výsledek dostavil – shodila jsem devět kilogramů.

Eliška Bučková: Po třech měsících se výsledek dostavil – shodila jsem devět kilogramů.

Česká Miss 2008 prozradila, jak pomáhá své kráse, proč si váží českých návrhářů a kdo ji rozmazluje dobrým jídlem.

Bojovala jste někdy s velkým nárůstem kil?

Vyloženě obézní jsem nikdy nebyla. Když jsem ale vyhrála Českou Miss, začala jsem si všímat, že jsem coby Moravanka opravdu holka krev a mlíko. Vedle svých kolegyň jsem si připadala tlustá, a proto jsem si řekla, že s tím něco udělám.

Jakou cestou jste se vydala?

Nastolila jsem zdravou životosprávu. Začala jíst v malém množství pětkrát denně, vypustila z jídelníčku přílohy a pečivo a chodila pravidelně cvičit. Po třech měsících se výsledek dostavil – shodila jsem devět kilogramů.

Nutili vás někdy zhubnout kvůli přehlídce nebo focení?

Ne, vždycky jsem se pro to rozhodla sama. Dobře si uvědomuji, že v modelingu je velká konkurence. Když se smířím s nedostatky své postavy, nemám šanci získat zakázky jako holky, které tvrdě dřou v posilovně. Bez toho to prostě nejde. Rozhodně nelze čekat trvalý výsledek od prášků na hubnutí, hladovění nebo různých neinvazivních metod.

Jaká ženská postava dnes vítězí u módních návrhářů?

Ačkoli celý svět tvrdí, jak bojuje s anorexií, ve skutečnosti stále vítězí modelky kostřičky. Ať chceme, nebo ne, vyhublost je u mnohých návrhářů pořád prototypem krásy. Osobně s tím nesouhlasím a jsem ráda, že čeští návrháři to vnímají jinak a šijí krásné modely i na normální holky.

Existuje něco, čím vypomáháte své kráse?

Odmalička mám kudrnaté vlasy, které si stále natahuji, což vede k tomu, že se mi lámou a nerostou. Nechávám si je proto prodlužovat v salonu, kde mi náhradní vlásky vozí až z Kazachstánu. Kromě pravidelných návštěv kosmetiky jsem teď začala chodit na botox. Nejde však o vyhlazení vrásek, ale o botox do podpaždí, který zabraňuje pocení.

Milujete coby Moravanka dobré víno a jídlo?

Alkoholu moc neholduji, jídlo ale miluji. Babička s dědou chovají prasata, králíky a slepice, takže když jsem doma, pochutnávám si na domácích biojídlech. To je panečku dobrota!

Na Moravě je to maminka a v Praze Vašek (muzikant Václav Noid Bárta, pozn. redakce). Jsem vděčný strávník, ale Vaškovi vaření opravdu jde. Navíc je gurmán a má rád kvalitní potraviny. Já mu zase na oplátku peču buchty, takže se hezky doplňujeme.

Pocházíte z malého města Strážnice.

Jak tamní lidé vnímají vaše povolání? Občas se setkávám s nepochopením kvůli lžím, které o mně vycházejí v bulváru. To, co by lidé v Praze řešili tři dny, se u nás na Moravě probírá i několik měsíců. Lidé jsou tady hodně důvěřiví, vřelí a navzájem se mezi sebou znají. Když pak někdo z nich vyhraje soutěž, jako je Miss, všichni o tom mluví a časem se to stane záležitostí celého města. Jen těžko jim pak vysvětlíte, že to, co si přečetli v novinách, není pravda.

Na co se nejvíc těšíte, až jednou ukončíte dráhu modelky?

Těžko říct. Zatím mě práce baví. Ale nejspíš v té době budu mít už jiné priority – děti, rodinu – a budu se radovat z nich.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na leden 2012

Doporučujeme

Články odjinud