První dáma české opery Eva Urbanová (50) prozradila recept, díky kterému se dokázala proměnit z korpulentní zpěvačky ve vznosnou krasavici.
"Na cvičení jsem byla vždycky líná, také ho neprovozuji. Ale dost času trávím na vesnici v domě s velkou zahradou, kterou mám jako posilovnu," svěřila se Korzu operní diva, které aplaudovala milánská La Scala, newyorská Metropolitní opera, londýnská Královská Covent Garden i Vídeňská opera.
"Během své pěvecké kariéry jsem zhubla sedmdesát kilo především díky tomu, že už léta dodržuji dělenou stravu. Přitom já jsem vždycky byla labužnicí. A abych si pořádně pochutnala, nejraději si vařím sama. Proto velmi pečlivě promýšlím recepty, jím buď různě upravené maso se zeleninou, nebo jen přílohu se zeleninou. Občas i peču," přiznala sólistka Národního divadla, která si ráda na koncertech zazpívá také s Karlem Gottem.
Teď jí vyšlo dvojcédéčko "Eva Urbanová - dvě tváře", na kterém vedle jejích oblíbených operních árií jsou také záznamy z koncertů s Karlem Gottem.
"Nyní se připravuji na Věc Makropulos a ve volných chvílích jsem už začala také péct vánoční cukroví podle receptů mojí maminky. Hladkou mouku nahrazuji celozrnou a jednotlivé kousky polévám sedmdesátiprocentní čokoládou," dodala Urbanová.
Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!
Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz