Glenn Closeová: Na roli Alberta Nobbse jsem čekala devětadvacet let

Glenn Closeová: Na roli Alberta Nobbse jsem čekala devětadvacet let

Je jasné, že příští předávání Oscarů ovládnou dva velmi silné snímky dvou z nejvýraznějších hollywoodských talentů – Meryl Streepové a Glenn Closeové.

Zatímco prvně jmenovaná nabídne biografii Margaret Thatcherové, druhá přijde s filmovou adaptací novely Albert Nobbs. Glenn chtěla roli transgender ženy vydávající se za muže v Irsku devatenáctého století hrát už od roku 1982. Sen se jí splnil letos a ochotně kvůli němu seděla každé ráno dvě hodiny v maskérně a stahovala si prsa speciální vestou.

O své roli majordoma milujícího mladou dívku (Mia Wasikowska) pak Glenn prozradila: „Nemyslím, že si uvědomovala, že je homosexuální. Neměla vůbec žádné ponětí o sexualitě. Ona prostě zmizela ze světa kvůli své vlastní ochraně, ale stalo se to, že se ztratila v povolání, kde očekávali, že bude vídaná, takže je vlastně neviditelnou osobou ve velmi viditelném povolání, kvůli tomu vlastně ztratila pohled na sebe samu.“

Glenn prý během života prodělala podobnou krizi identity. Když jí bylo sedm, rodiče se připojili ke křesťanskému kultu Moral Re-Armament.

„To by mohlo být jistou formou mého propojení s Nobbsem, protože při ochraně sebe sama jste museli... no, je to velmi, velmi složité. Jakákoli skupina něco přikazující je pro dítě velmi děsivá. Je to kult, který vám nařizoval, co máte říkat a jak se chovat. Je sexuálně velmi represivní a očekává od vás, že obnovíte starý svět, ale vy předěláváte svět z pohledu jiného člověka, takže se vzdáte vlastní individuality. Pro dítě je to katastrofické, protože se přitom snaží zjistit, kým vlastně je. A já si myslím, že mám stále prvky tohoto problému,“ přiznala Closeová, jež opustila kult až ve svých dvaadvaceti letech, kdy nastoupila na vysokou školu.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud