Helen Mirren: Chtěla jsem být slavná jako Bardotka | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Helen Mirren: Chtěla jsem být slavná jako Bardotka

Helen Mirren se prý stala herečkou jen proto, že v mládí toužila po slávě francouzské filmové sexbomby Brigitte Bardot. V té době byla britská hvězda ještě obézní teenagerkou s akné žijící v jihovýchodní Anglii.

„Byl to čas, kdy byla slavná Brigitte Bardotová a já jsem příšerně toužila být Brigitte Bardotovou. Byla jsem obézní dívka s akné ze Southend-on-Sea, takže jsem neměla moc šancí, aby se to splnilo, ale opravdu si pamatuju, jak jsem seděla u moře a představovala si to, doufala, snila, přála si a byla jistá tím, že přijede producent s doutníkem, stáhne okénko auta a řekne, hele, jak se jmenuješ? Jsi přesně to, co hledám,“ vzpomínala Helen v interview pro Radio Times.

Klepněte pro větší obrázek

Sedmašedesátiletá herečka také netají to, že ještě dlouho na počátku herecké kariéry bylo pro ni nejsilnějším motivem to, že chtěla být prostě a jednoduše slavná.

„Velmi romanticky mě přemohla představa velkých a vlivných divadelních hereček. Ale myslím, že jsem naprosto upřímně toužila být velkou hvězdou, což je opravdu hrozné!“ dodala Helen.

Doporučujeme

Články odjinud