Helen Mirren jako královna Alžběta II. splnila přání umírajícímu chlapci | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Helen Mirren jako královna Alžběta II. splnila přání umírajícímu chlapci

Herečka Helen Mirren udělala dobrý skutek, který dojímá. Splnila totiž přání desetiletého chlapce, který umírá na rakovinu. A protože pravá královna chlapcovu prosbu nevyslyšela, zaskočila za ní právě Helen, která si už vyzkoušela roli královny nejen ve filmu. A po čem vlastně toužil malý a těžce nemocný Oliver?

Oliver Burton se narodil s Downovým syndromem. A osud je k němu ještě krutější - od malička bojuje hned s několika různými druhy rakovin. Dnes podstupuje desetiletý Oliver již třetí bitvu s rakovinou, ale je více než jasné, že tento boj bohužel prohraje. Proto se rozhodl splnit si alespoň některé ze svých snů. Na listu jeho nesplněných přání byla i návštěva Buckinghamského paláce a setkání s královnou.

Bohužel samotná královna odpověděla, že nebude schopna jeho přání splnit. A tak přišla na řadu Helen Mirren, která hraje panovnici v divadle ve West Endu. Chlapce i s rodinou pozvala do divadla i do zákulisí, kde servírovala čaj jako Alžběta II. A Oliver byl nadšený.

„Helen to zvládla skvěle. Celou dobu zůstala ve své roli. Oliver si opravdu myslel, že je to pravá královna," svěřil se otec deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud