Helen Mirren organizuje hon na podprsenky

Helen Mirren organizuje hon na podprsenky

Herečka Helen Mirren (66) vyzývá ženy, aby věnovaly podprsenky na charitu. Toto spodní prádlo pomůže vytvořit pracovní příležitosti pro chudé ženy ze západoafrického Senegalu.

Držitelka Oscara se spojila s organizací Oxfam a spustila "Big Bra Hunt" neboli "Velký hon na podprsenky". Jeho cílem je shromáždit milion podprsenek do konce dubna.

Průzkum totiž ukázal, že průměrná obyvatelka Britských ostrovů má v šatníku několik řadu takřka nenošených podprsenek. Celkem se však jedná o spodní prádlo v ceně 1,2 miliardy liber (cca 35,5 miliardy Kč), tedy devět takřka nenošených kusů, které byly, jak uvádí agentura AP, v průměru pořízeny za 16 liber (cca 473 Kč).

Helen Mirren, která proslula bujnými křivkami i v pokročilejším věku, k tomu dodala: "Než jsem se doslechla o této kampani, nikdy jsem neuvažovala, že bych podprsenky darovala Oxfamu. Jsem si ale jistá, že spousta žen má někde zastrčených pár podprsenek, které už léta nenosí.

Velký hon za podprsenkami názorně ukazuje, jak každá věc, kterou věnujete Oxfamu, může být využita zcela specifickým způsobem, jenž změní životy lidí v různých částech světa."

V západní Africe patří podprsenky mezi nejvíce ceněné oděvy, protože jejich výroba je velmi složitá. Darované spodní prádlo se bude prodávat a právě při jejich prodeji by měla vzniknout pracovní místa pro senegalské ženy.

Foto:Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Nová Carrie, předčí kopie originál?

ČTĚTE TAKÉ:
Lásky z filmového plátna v realitě

Doporučujeme

Články odjinud