Hermiona Emma Watson se prošla po červeném koberci oblečená v odpadcích | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Hermiona Emma Watson se prošla po červeném koberci oblečená v odpadcích

Britská herečka Emma Watson zavítala na jednu z nejprestižnějších módních událostí roku Met Gala. Tématem slavnostního večera byla Móda ve věku technologie. Světové celebrity se na červeném koberci Metropolitního muzea nakrucovaly v nejrůznějších módních kreacích, zdá se ale, že pouze bývalá představitelka Hermiony z Harryho Pottera o svém outfitu opravdu přemýšlela.

Šaty od Calvina Kleina, které si půvabná herečka na sebe oblékla, na první pohled nepůsobí nijak neobvykle. Outfit v bíločerné kombinaci je tvořen třemi díly – korzetem, kalhotami a sukní, které se dají nosit odděleně, což má také Emma v plánu. Šaty totiž byly úmyslně vyrobeny tak, aby se daly využít víckrát a šetřily tak životní prostředí.

To se týče i materiálu, ze kterého byly vyrobeny: zipy na šaty jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů, jako jsou pet lahve a korzet je ušit z organické bavlny. „Možnost opakovaně využít tento odpad a začlenit ho do šatů na Met Gala dokazuje, že tvořivost, technologie a móda mohou spolupracovat. Děkuji, Calvine Kleine a Eco Age, že jste se do toho šli se mnou a vytvořili tu nejúžasnější róbu,“ vyjádřila se herečka.

Doporučujeme

Články odjinud