Jacksonův doktor „zabiják“ chce zpět lékařskou licenci

Jacksonův doktor „zabiják“ chce zpět lékařskou licenci

Doktor Conrad Murray bude v pondělí 28. října propuštěn z vězení, kam se na dva roky dostal za zabití pacienta z nedbalosti. Zmíněným pacientem byl Michael Jackson, jehož rodina zuří, že bude propuštěn už po dvou letech.

Na svobodě bude totiž lékař, jenž je podle jejich názoru vrahem. Murray však nebyl usvědčen z vraždy, dopustil se neúmyslného zabití kvůli odbornému pochybení a podání nevhodné dávky léku. Soud ho zbavil také oprávnění provádět nadále odbornou lékařskou praxi. Murray chce ale licenci zpět.

Lékař dostal čtyři roky vězení, za dobré chování však bude po polovině trestu propuštěn. V pondělí 28. října vězení opustí, jenže nebude smět vykonávat své povolání. Jeho právník však už podal žádost na obnovení lékařské licence.

Praxi Murray vykonával v Texasu, kde teď žádá soud, aby zrušil odebrání jeho lékařské licence na základě výsledku soudního procesu v Kalifornii. Texas byl přitom prvním státem, v němž Murrayovi vzali právo na výkon lékařské praxe.

„Doktor Murray má neuhasitelnou touhu pomáhat lidem, a bez ohledu na to, kde to bude, vrátí se ke své profesi lékaře,“ oznámil právník zastupující Murraye.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud