Jak se seznámit a poznat toho pravého?

Jak se seznámit a poznat toho pravého?

Tuto otázku si v současnosti pokládá mnoho lidí, kteří stále ještě svůj vysněný protějšek nenašli. Ze statistik vyplývá, že ve věkové skupině 25-39 let žije jako singles 29% mužů a 20% žen, z toho jen čtvrtina si tento způsob života zvolila sama. Jenže, jak a kde najít v dnešní uspěchané době toho pravého?

Najít člověka, se kterým budeme chtít strávit zbytek života, není snadný úkol. Dnešní uspěchaná doba navíc hledání ideálního partnera příliš nepřeje. Abychom v současném světě obstáli, jsme nuceni orientovat se na výkon, a trávíme tak většinu času v zaměstnání. Pokud nám zbude nějaký prostor ještě pro sebe, často se věnujeme svým zálibám a koníčkům. A právě singlisté se práci, případně svým stálým zájmům mnohdy věnují ještě mnohem intenzivněji než jejich zadaní kolegové, protože nevědí, co jiného by měli vlastně dělat.

Kde se můžete seznámit?

Existuje mnoho způsobů, které mohou lidem seznamování ulehčovat.

Můžete se zúčastnit velkého množství akcí pro singles, například tanečních večerů či seznamovacích zájezdů pro nezadané, přihlásit se do klubu nezadaných. Zde se pravděpodobnost, že potkáte někoho vhodného, zvyšuje.

Internetové rychloseznamky (například Seznamka.cz, Seznamit.cz) vám sice nepomohou poznat protějšek více a osobně, zato vám vygenerují velké množství potenciálních partnerů i s fotografiemi, které pak můžete sami oslovit a rozhodnout se, zda se budete chtít sejít osobně.

Další možností je metoda rychlého rande, tzv. speed dating (například Seznámení-aktivně.cz, Smart-dating.cz, Royal-dating.cz). Jedná se o událost pořádanou agenturou, která pronajme místnost v baru nebo restauraci a za poplatek zprostředkuje setkání jednotlivců. Ti spolu stráví průměrně 5 minut u stolu a nezávazně si povídají. Po uplynutí času se účastníci posunou k dalšímu stolu a tak dále. Nakonec účastníci vyplní formulář, ve kterém uvedou, koho by chtěli vidět znovu. Po skončení akce pořadatelé dotazníky zpracují, a když se klienti ve svém zájmu shodnou, předají jim na sebe kontakt.

Pokud chcete komplexní služby v oblasti seznámení, ty pak nabízejí agentury, které se inspirovaly v zámoří (například Nahoda.com). Zde s klientem vybírají nejen potenciálního partnera, ale pořádají i různé tematické akce a nabízejí i odborné poradenství z oblasti psychologie, stylingu, dietologie, fyzické kondice, gastronomie nebo třeba sex koučinku.

Aby budoucí vztah dobře fungoval, je důležité poznat nejen toho druhého, ale hlavně sami sebe. Ujasnění toho, co je pro nás ve vztahu důležité a co od svého partnera očekáváme, pomůže předejít dalšímu zklamání a novému procesu hledání.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud