Jamie Oliver zakázal nejstarší dceři mobil i sociální sítě. Kvůli šikaně

Jamie Oliver zakázal nejstarší dceři mobil i sociální sítě. Kvůli šikaně

Dcera Jamieho Olivera, jedenáctiletá Poppy, je jedinou žačkou ve třídě, která nemá mobilní telefon. Její otec, slavný televizní kuchař, ji tak chce ochránit před šikanou. Osmatřicetiletý Jamie sice sám uveřejňuje pravidelně fotky své rodiny na sociálních sítích, svým nejstarším dcerám ale například zakazuje vystavovat obrázky na Instagramu. Bojí se, že by se na ně mohla spustit lavina šikany kvůli tomu, že jsou dětmi člověka známého z médií.

„Když jsem se dozvěděl, že si Poppy a Daisy otevřely na Instagramu bez mého svolení účet, okamžitě jsem jim ho zakázal,“ říká Oliver, jehož dceři Daisy je deset let. Jamie dcerám pobyt na Instagramu zatrhnul přesto, že je blízkým přítelem spoluzakladatele stránek Kevina Systroma. „Poppy je jedenáct a je jedinou holčičkou, která nemá ve třídě mobil. Může to znít drsně, ale já mám prostě strach, že by ji někdo mohl začít touto cestou šikanovat,“ svěřil slavný kuchař britskému Daily Mailu s tím, že ví, že jeho holky nezažívají kvůli jeho slávě ve škole zrovna lehké chvíle.

Jamie Oliver, který je třináct let ženatý s Jules a mají spolu čtyři děti, se snaží ochránit potomky před tím, co musel sám jako malý zažívat. Ve škole se ocitl mezi otloukánky kvůli dyslexii. „Byl jsem kvůli dyslexii ve speciální třídě a děti mi to dávaly občas jasně najevo pokřiky. Měl jsem problém se čtením a nikdy jsem nepřečetl knihu od začátku do konce,“ odhaluje Jamie.

Jak uvádí Daily Mail, podle průzkumů se ve Velké Británii setkalo s kyberšikanou devětašedesát procent mladých lidí ve věku od třinácti do dvaadvaceti let. Jejími zdroji byly nejčastěji stránky Facebook, Ask.fm a Twitter.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud