5
Fotogalerie

Jana a Jiří Adamcovi prožijí klasické Vánoce a netradičního silvestra

Zatímco moderátorka zpravodajství Jana Adamcová s dětmi vánočně zdobí domov a těší se na společný Štědrý večer s rodinou a rodiči, její manžel, režisér Jiří Adamec, natáčí seriál Cesty domů, připravuje na sobotní večer zábavný charitativní projekt Srdce pro děti. Ve zbytku „volného času“ se věnuje přípravě televizního silvestra z atraktivního tropického prostředí Aquaparku v Čestlicích.

Jano, pomáhají vám Jasmínka a Daník s přípravou Vánoc, nebo dokonce s pečením vánočního cukroví?

Děti už samozřejmě Vánoce vnímají, Daníkovi bude za měsíc šest let a stále mi připomíná, že chce být hlavně prospěšný. Zatím si neuvědomuje, že nejprospěšnější by byl, kdybych mu cokoli, co od něj požaduji, nemusela neustále i desetkrát opakovat. Ale pomáhá opravdu rád, a když dostane úkol, tak se mu doslova rozzáří oči. Už loni mi pomáhal s cukrovím, vykrajoval a potom i mazal marmeládou již upečené těsto a vanilkové rohlíčky obaloval v cukru. Je tomu tak samozřejmě i letos. S dědou se už společně pustili do výzdoby našeho domu a pletla se jim při tom i tříletá Jasmínka.

Jaké vánoční tradice se u vás na Štědrý den dodržují?

Přiznám se, že jsem si ve svém dětství na vesnici užila tradic až až a stejně tak i manžel, takže to s nimi nijak nepřeháníme. Spíše se snažíme dodržet takovou tu celodenní pohodu během posledních štědrovečerních příprav, pouštíme si koledy, snažíme se nenadělat moc nepořádku a večeříme přesně v 17 hodin. Podle mě je právě klid a pohoda to nejkrásnější, co můžete svým blízkým v tento den nabídnout.

Váš manžel rád vaří. Kdo u vás připravuje štědrovečerní večeři? Máte klasického kapra s bramborovým salátem?

Bramborový salát ano, kapra ne. Pangasy připravujeme pro děti a na nás dospělé čeká losos. Obalujeme je klasickým způsobem a smažíme jich hromadu, protože je po nich i během svátečních dnů velká poptávka. Druhů jídla ale bývá poměrně hodně. Štědrý večer máme totiž společný s mými rodiči a oni jsou zvyklí obvykle na pět nebo šest chodů. Už jsme to během posledních let zredukovali, ale i tak tam zbyly „bobalky“ (něco jako dukátové buchtičky, ovšem s mákem a sušenými švestkami), zelňačka, ale i houbová polévka, a pak ta ryba se salátem, ovšem pro děti s bramborovou kaši. Před tím vším je ješte česnek, samozřejmě kvůli zdraví. Původně jsme chystali ještě hrachovou polévku, ale nebyli jsme schopni to všechno sníst, i když všechno v maličkých porcích, takže už jsme od ní už upustili.

Jak a kde budete trávit konec roku?

Konec roku budu trávit s manželem v Aquaparku v Čestlicích, jen nevím, jestli se mi bude moci věnovat. Ještě přemýšlím co s dětmi, přestože rodiče mi nabídli hlídání, ale ty moje velké malé lásky mi v aquaparku budou určitě chybět. Uvidíme. Koncem ledna se pak již tradičně chystáme do tepla, kromě návštěvy kamarádů na mexickém karibském ostrově Cozumel se v rámci oslav mých nekompromisně se blížících kulatých narozenin tentokrát vypravíme prozkoumat Karibik z vice stran…

A jak se těší na závěr roku manžel, režisér Jiří Adamec? Jaké akce máte v plánu do konce roku?

Já to mám letos docela jednoduché, čeká mě hlavní silvestrovský pořad na Primě, ale ještě předtím, přesně tuto sobotu, velký a zábavný charitativní pořad SRDCE PRO DĚTI. Chtěli bychom dokázat, že večer, kdy se budeme zabývat pomocí těm nejpotřebnějším, nemusí být u obrazovky nuda.

Proč jste přijal nabídku režie silvestra 2011?

Protože tahle show má šanci být opravdu netradiční. Chceme to zkusit úplně jinak, jak to nejen u nás, ale ani ve světě ještě nikdo nezkusil… jako na plážích v Karibiku, když venku bude břečka nebo třeskutý mráz.

Dají se zveřejnit nějaké zajímavosti o tom, koho v přímém přenosu na silvestra 2011 uvidíme?

Za zajímavé považuji spojení nových talentů, které prostřednictvím televizních talentových soutěží do šoubyznysu teprve vstupují, s českými hvězdami, jakými jsou Karel Gott, Lucie Bílá, Petr Kolář a další.

Vracíte se k tomuto druhu pořadu po 10 letech?

Není to úplně celých 10 let, ale skoro… Od té doby se, pravda, mnoho věcí v televizích změnilo. Také diváci jsou trošku jiní, ale stále se rádi baví, smějí, rádi žasnou a rádi si zejména na silvestra zazpívají…takže musíme s tímhle vším počítat. To, co fantasticky fungovalo na přelomu tisíciletí na Nově, by dnes již diváky nejspíš v tak hojném počtu k obrazovkám nepřilákalo.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud