5
Fotogalerie

Jana Adamcová: "Dvakrát týdně cvičím pilates, plavu a chodím do sauny."

Sporťačka Jana Adamcová, manželka úspěšného režiséra Jiřího Adamce, je stále na rodičovské dovolené. Protože jejich syna Daníka čeká po prázdninách již první třída, vyrazil se setřičkou Jasmínkou (3) a rodiči na dlouhou a dalekou dovolenou, která byla také dárkem k Janiným 40. narozeninám.

Vy jste si prodloužila mateřskou dovolenou, jak ji trávíte?

Asi jako každá maminka zabývající se udržováním rodinného krbu. Peru, žehlím, uklízím, nakupuji, a hlavně se neustále motám kolem dětí a ony kolem mě.

Pro mnoho maminek je mateřská dovolená stres, je tomu tak i u vás?

Pojem mateřská "dovolená" musel vymyslet někdo, kdo děti nikdy neměl. Je nádherné s dětmi být, pozorovat jejich krůčky a divit se, co se jim honí hlavou. Ale dovolená to rozhodně není. Myslím, že jsem se v žádném zaměstnání "nenadřela" tak jako s dětmi. Když se jim chcete naplno věnovat, tak je to hodně náročné. Myslím ale, že nic se Vám v životě nevrátí tak jako investice do dětí.

Nedávno jste oslavila kulaté narozeniny. Máte stále skvělou postavu, jak si ji udržujete?

Postava už po dvou dětech a s přibývajícím věkem zase až tak skvělá není, ale snažím se dělat správné věci. Dvakrát týdně cvičím pilates, plavu a chodím do sauny. No a chce to hlídat si jídelníček. Což je pro mě hodně těžké, protože jídlo všeho druhu miluju.

Děti Jany Adamcové na dovolené.

V rámci narozenin jste byli na krásné rodinné dovolené. Kde to bylo?

Byla to naše nejdelší a nejhezčí dovolená. Ty čtyři týdny jsme si vážně moc užili. Nejprve jsme strávili 10 dnů u kamarádů na mexickém ostrově Cozumel, kam jezdíme pravidelně, protože se nám tam líbí a naše děti mají v dětech našich hostitelů skvělé kamarády, takže jsou tam šťastné. Potom jsme pluli 10 dnů na velké lodi po karibských ostrovech. Zažili jsme to poprvé, a byla to paráda. Navštívili jsme Dominikánskou republiku, Britské panenské ostrovy, St. Maarten, Antigua, Barbados a St.Kitts. A zbytek času jsme strávili na Floridě, kterou jsme celou projeli. Každou noc jsme spali v jiném městě, což bylo dost náročné, ale stálo to za to.

Jaké máte plány do budoucna? Chce jít časem pracovat, nebo se budete i nadále věnovat rodině?

Přiznám se, že už mi někdy chybí komunikce s lidmi, kteří nemluví jen o plínkách a dudlíkách. Mám svoji profesi ráda, takže na návrat pomýšlím, ale nechci nic uspěchat.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud