Jiří Adamec oslavil 65. narozeniny v kruhu herců seriálu Cesty domů. Zdroj: TV Prima

Jiří Adamec oslavil 65. narozeniny v kruhu herců seriálu Cesty domů. Zdroj: TV Prima

Režisér s manželkou Janou Adamcovou a dětmi Jasmínkou a Danielem
Jiří Adamec oslavil 65. narozeniny v kruhu herců seriálu Cesty domů. Zdroj: TV Prima
Jiří Adamec oslavil 65. narozeniny v kruhu herců seriálu Cesty domů. Zdroj: TV Prima
Jiří Adamec oslavil 65. narozeniny v kruhu herců seriálu Cesty domů. Zdroj: TV Prima
8
Fotogalerie

Jiří Adamec slavil 65 let: Už se vytrácí pocit, že je třeba vylézt na všechny kopce

Seriálový král, režisér Jiří Adamec, slaví své 65. narozeniny. Protože ale tento den strávil pracovně natáčením úspěšného seriálu Cesty domů, přijeli mu do ateliéru pogratulovat i herci, kteří právě netočili. Jako správný režisér si zorganizoval i svou oslavu, na kterou vyčlenil půl hodiny, a poté se opět vrhnul do práce. Jaké na něj doma čekalo k narozenimám překvapení a co si přeje?

Pane režisére, tento týden máte důvod slavit hned dvakrát. Poprvé díky nejsledovanějšímu středečnímu dílu seriálu Cesty domů, podruhé vaše půlkulaté narozeniny. Jaký je to pocit?

Ano, je to moc příjemný pocit, že náš seriál přispěl významnou měrou k nejsledovanějšímu dni TV Prima v roce 2013. Ale doufám, že jsme ještě neřekli poslední slovo. Cesty domů chystají ve svých příbězích další, opravdu emotivní překvapení, takže věřím, že diváků bude sále přibývat…

A moje narozeniny? Číslo 65 je hodně vysoké, ale jsou i čísla vyšší. A já mám to štěstí, že znám muže, kteří překročili sedmdesátku a jsou to stále ještě neskuteční Jurové. Bylo by fajn, kdybych k nim za deset let patřil…

Určitě máte každý rok nějaká přání. Jaké je to letošní?

Ano, mám přání, obrovské a nejen letos. Přeji si být zdravý. A stejně si přeji, aby byli zdraví všichni, které mám rád, především moje žena a mé děti. Už jsem ve věku, kdy na mě doléhá poznání, že největší životní hodnotou je zdraví. A aby bylo pevné, si z celého srdce přeji.

Mění se vaše přání věkem, či životními zkušenostmi?

Jistě, věk je důležitá veličina hrající důležitou roli při poznávání.

Klepněte pro větší obrázek

Za svůj život jste natočil mnoho nádherných inscenací, seriálů, zábavných pořadů. Je něco, co byste si ještě rád ve své profesi ještě splnil?

Ale ano, je ještě spousta met, které jsem nezdolal. Ale v souvislosti s minulou otázkou, věkem se vytrácí pocit, že je třeba vylézt na všechny kopce.

Jaký dárek si pro vás přichystali vaši kolegové, herci úspěšného seriálu Cesty domů?

Musím se přiznat, že jsem byl překvapený… narozeniny mám dnes, ale dnešní den byl pro mě i dnem pracovním. Prostě to tak vyšlo. Cesty domů se kvůli narozeninám nemohou zastavit a můj štáb na mé narozeniny nezapomněl, dokonce mi přijeli pogratulovat i některé hvězdy seriálu, které dnes netočily. Další kolegové na mě nezapomněli a popřáli mi alespoň většinou moc hezkou SMSkou. Dostal jsem spoustu drobných dárků, včetně dvou lahví skvělého francouzského vína určeného výhradně pro fajnšmekry.

Klepněte pro větší obrázek

Co jste dostal k narozeninám od svých dětí a manželky?

Děti mi dárek připravily vlastnoručně, Jasmínka mi včera celý den ve školce kreslila obrázek a Daník mi dokonce vytvořil Narození /rozuměj narozeninovou/ knihu a do ní mi napsal dopis s vyznáním lásky. Od prvňáka neskutečný dárek, který mě dojal. Žena se nezapřela, snaží se mi změnit šatník, už delší dobu s výsledkem, díky mé neschopnosti vnímat sebe v módě a módu pro mě, velmi relativním.

Jaké plány na vás čekají v následujících dnech?

Cesty domů, Cesty domů a Cesty domů - a ve volných dnech si se ženou uděláme výlet na 4 dny do Madridu, tam jsme ještě nebyli. A poprvé bez dětí. Nevíme, co to s námi udělá, ale zkusit to jednou musíme. Už jsme nikde nebyli bez dětí sedm let. Tak uvidíme.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zdroj: viposobnosti.eu a TV Prima

Doporučujeme

Články odjinud