Jirkovi Mádlovi rostou vousy pomalu

Jirkovi Mádlovi rostou vousy pomalu

Jiří Mádl (22), chlapecký idol českých teenagerů, se chystá na novou filmovou roli. V ní už nebude roztomilým snowboarďákem ani uličníkem z gymplu, ale mladým mužem s vousem. A právě s ochlupením má teď herec starosti.

"Mám točit film Tomáše Vorla Miliardář, kvůli kterému si musím nechat zarůst bradu. Trošinku mi to vyrašilo, dělám, co mohu, ale vousy mi rostou pomalu," svěřuje se Korzu Jirka, který by si měl tentokrát zahrát vyloženě negativní roli. "Bude to drsná komedie ze současnosti, víc nemohu prozradit. Jen to, že rozhodně žádného sympaťáka hrát nebudu," dodává.

I ve filmové pohádce Peklo s princeznou, která v těchto dnech (29. 1.) přichází v premiéře do kin, si Mádl zahrál pro něj zcela novou roli - pohádkového prince.

"Jenomže ten můj princ je tak trochu bambula. Neumí ani plavat, princezna ho to musí naučit, není ani moc udatný, natož krásný... Je to moje první role prince," dme se herec pýchou. Zároveň dodává, že nakonec přece jen ukáže, že není zbabělý, a princeznu zachrání.

"Myslím si, že lidé mají rádi, když je hrdina trochu nedokonalý. Pak se pohádka hned polidští. Peklo s princeznou je takové pohlazení v dnešní době, kdy se na nás valí jen nepříjemné zprávy," tvrdí Jirka Mádl. Po absolvování biskupského gymnázia v Českých Budějovicích se věnuje studiu cizích jazyků.

Nedávno absolvoval kurz němčiny v Berlíně a angličtiny v Londýně a v New Yorku.

"Nemohu se přece spoléhat jen na své filmové role a současnou přízeň fanynek," tvrdí Mádl.

Trailer k filmu Gympl

Doporučujeme

Články odjinud