Jste pokrytci, vzkazuje Sean Penn mezinárodním dobrovolníkům

Jste pokrytci, vzkazuje Sean Penn mezinárodním dobrovolníkům

Herec Sean Penn (51) přiznává, že často jen obtížně kontroluje své nálady a je pro něj nesnadné vycházet s ostatními lidmi. Penn má pověst hollywoodského výtržníka a v roce 2010 byl obviněn z napadení bulvárního fotografa.

Sean Penn a Petra Němcová na filmovém festivalu v Cannes

Od té doby se snaží vyhýbat se pozornosti médií. Na premiéry moc nechodí a raději tráví čas tím, že získává peníze pro zemětřesením zničené Haiti. "Neustále mne zahanbuje moje vlastní povaha. Možná mi to ale dodává sílu," přiznal herec v rozhovoru pro americkou show Today.

Od ostatních celebrit si prý drží odstup a dává přednost tomu, poznávat lidi mimo vlastní společenské kruhy. "S okolím nevycházím snadno. Není to tak, že bych byl naprostý asociál. Jen se prostě nechci stýkat s lidmi, které už znám až moc dobře," tvrdí.

Na konci minulého týdne se podle serveru FemaleFirst pustil na tiskové konferenci ve francouzském Cannes do médií i celebrit.

Obvinil je z toho, že se k Haiti otočili zády: "Většina přítomných ví, že mám vztek na mezinárodní dobrovolníky, kteří jezdí na Haiti na jeden den, aby si vysloužili nálepku soucitné duše. A nejsou to jen celebrity, je to celý zas... svět. Vy všichni. Hlavní důvod, proč Haiti už nikoho nezajímá, je ten, že jsme se nikdy k ničemu nezavázali a nikdy jsme jeho problémy nebrali opravdu vážně."

V roce 2010, jen pár týdnů po ničivém zemětřesení na tomto karibském ostrově, založil Penn charitativní nadaci JP Haitian Relief Organisation. Jejím cílem je znovu stavět školy, domy a poskytnout pomoc lidem, kteří při přírodní katastrofě přišli o všechno. Herec na Haiti od té doby pravidelně jezdí a všemožně se snaží, aby tento ostrov nezmizel z okruhu zájmu veřejnosti.

ČTĚTE TAKÉ:
Liz Taylor měla dceru s tesařem, dala ji rodině v Irsku

ČTĚTE TAKÉ:
Jak se oblékají celebrity v Cannes?

Doporučujeme

Články odjinud