Karel Gott: Hledám si práci

Karel Gott: Hledám si práci

Opět elegantně oblečený, tentokrát celý v bílém, se objevil Karel Gott v Plzni. Sršel energií, ačkoliv o sobě při příchodu prohlašoval, že si hledá práci. Na vysvětlenou doplnil: “Díky moderním technologiím se hudební nosiče neprodávají jako dřív a celá branže je tak bohužel na ústupu.“ Tato slova potvrdil i jeho dlouholetý kamarád hudebník Karel Vágner, který celý tento večer spoluorganizoval.

Akce měla také charitativní účel. Během večera byl předán šek pro Fond ohrožených dětí v hodnotě 150 000 korun. Také Zlatý slavík se rozhovořil o charitě: „Pomáhám rád všude, kde je to potřeba, ovšem jen když vím, že se pomoc dostane do správných rukou. Proto si pečlivě vybírám. Nejraději ale pomáhám dětem.“

Zpěvák je známý tím, že se nechlubí, kolik peněz komu poskytl. Činí tak jen z radosti, a příjemného pocitu, že může pomoci zmírnit dopady těžkého osudu alespoň některých potřebných. O to hůř pak snáší, když se někdy později dozví, že peníze skončily v rukou podvodníků.

Karel Gott se opět projevil jako profesionál. Do hotelu na zkoušku dorazil už odpoledne, a když se ujistil, že vše je v nejlepším pořádku, odskočil si na chvíli navštívit své známé. celý večer odzpíval jako vždy živě.

Mezi ním a publikem vzniklou těsné pouto, a tak na konci opět přidával nejen největší hit Karla Svobody Lady Karneval, ale také proslulou neapolskou píseň Funiculi, Funicula, kterou měli ve svém repertoáru i světový tenoři, jako Mário Lanza či Luciano Pavarotti. Z hotelu odcházel, až když rozdal svým fanouškům poslední podepsanou fotografii.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud