Karel Gott: "Už zase ležím na zemi a dělám výpravčího."

Karel Gott: "Už zase ležím na zemi a dělám výpravčího."

Karel Gott má za sebou úspěšné letošní jarní turné v Německu a neméně úspěšný loňský rok. Na ČRo uvádí zpěvák rozhlasový seriál Zpátky si dám tenhle film. Co mu udělalo v poslední době radost a na co se zpěvák těší?

Vzpomínáte, kdy jste se naposled dobře pobavil?

Na pořadu Barování v Malostranské besedě. A to už dvakrát. Mám radost, že v Praze opět existuje naprosto spontánní akce, na kterou přicházejí umělci, hvězdy i ti méně známí, a zazpívají jednu, dvě písně nebo přispějí zábavným skečem. Vřele doporučuji.Od 8 hodin večer do 3 hodin do rána se budete skvěle nepřetržitě bavit. Dlouho nic takového v Praze nebylo. Barování mně evokuje svou atmosférou klubová setkání ze 60. let. Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, že ani náhodou nepřeháním.

Vy jste dnes otcem 4 dcer. S Charlottou a Nelinkou společně prožíváte jejich dětství. Kdy vás rozesmály?

Tak to vím naprosto přesně. Loni jsem byl hostem na narozeninovém koncertu Michala Davida Mejdan roku, z něhož vyšlo DVD. Dostal jsem ho i já. U nás doma se okamžitě stalo hitem č.1 a holky si ho pouští od rána do večera. Před pár dny jsem se nejmladší Nelinky zeptal, která písnička se jí momentálně líbí nejvíc. A ona mi odpověděla, že To stárnutí zrádné, což je můj duet s Michalem Davidem.

Jako tenor zpíváte o lásce. Vyznáváte ji stále?

Stalo se to, když jsem vybíral krásné písně o lásce pro supraphonské 2 CD Karel Gott - Za lásku pálím svíci. Vychází letos a navazuje na šest let staré 2 CD Karel Gott - Lásko má - Nejkrásnější písně o lásce. Jsou opět v dobré společnosti, protože na něm jsou mé duety s Lucií Bílou, Evou Urbanovou, Helenou Vondráčkovou, Jitkou Zelenkovou, Marcelou Holanovou a s Pavlem Bobkem.

Vyznáním lásky k mým posluchačům bylo ale nakonec i mé vánoční DVD Tichá noc, na které jsme s editorem mého webu www.karelgott.com a s editorem mého CD a DVD Kompletu Honzou Adamem vybrali to nejzajímavější z mého vánočního repertoáru od 60. let až po současnost.

Během vašeho turné jste se vloni vrátil také do „staré dobré Lucerny, kde jste měl koncerty s Evou Urbanovou. Jaké jsou ještě dnes vaše pocity?

Publikum na čtrnáctikoncertním turné s Evou Urbanovou po Čechách, Moravě a Slovensku. Jeho věrnost, která trvá navzdory všemu. Mimochodem i navzdory tomu, že mne rádia prakticky už vůbec nehrají a já tak nemám po léta nový hit. Úspěšné turné s Evou Urbanovou. Nadšené publikum mi dalo chuť do další práce a do života vůbec. Pochopilo, že ač různé vládly styly, mé písně nikdy nešidily.

Neustále jste obdarován dárky. Jaký byl ale ten váš první?

Doma ve sklepě jsem našel soupravu vláčků i s nádražím, které tam ležely zapomenuté od dětství. S radostí malého kluka jsem je znovu uvedl do provozu. A tak už zase ležím na zemi a hraju si na výpravčího.

Kdy u vás nastává ta správná motivace koupit si pro sebe něco, jen tak?

Kdykoli se mi něco podaří, něčeho dosáhnu a dopřeji si něco dobrého nebo ostřejšího, zeptám se sám sebe: "Karle, zasloužíš si to?" Sám si kladně odpovím a vždycky si dopřeji nebo koupím něco jen tak pro radost.

Dalo by se říci, že vás již nic nepřekvapí. Přesto, dokážete se ještě pro něco nadchnout?

Vzhledem k tomu, že mám to štěstí a v mém životě se propojuje má láska k muzice s mým povoláním, tak mne nadchla příprava a nahrávání mého nejnovějšího alba. Český rozhlas byl tak velkorysý, že mi dal k dispozici dnes už legendární Studio A, ve kterém jsem nahrával v 60. letech své první snímky, i svůj orchestr pod taktovkou Václava Kozla s tím, ať si natočím, co chci. Vzniklo tak album Sentiment, na které jsem nahrál tuzemské a světové standardy, které jsem si přál vždycky zazpívat. Těšte se v roce 2011!

Jak oslavil Karel Gott osmdesátiny? Čtěte ZDE

ČTĚTE TAKÉ:
Libuška Šafránková radikálně změnila účes!

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud