5
Fotogalerie

Když herci vaří...

Režisér Adamec v den, kdy zrovna nenatáčel seriál Cesty domů, pozval své kolegy do hotelu U Prince. V srdci Prahy si spolu s nimi nejen pochutnával na vybraných českých specialitách, ale také se pod vedením mistra kuchaře Milana Hrušky naučil připravovat klasická česká jídla moderním způsobem.

Společnost se u stolu sešla opravdu vybraná. Svůj čas si na netradiční výuku vaření našel diváky velmi oblíbený herec Alois Švehlík, který v seriálu hraje Rudolfa Bernáta, šéfa kardiochirurgie.

Společně s ním přišla herečka Míla Šplechtová, která nejen, že hraje Rudolfovu partnerku Mílu Jírovou, ale také je jeho partnerkou na divadelní scéně činohry Národního divadla. I jí vaření baví a umí se kolem plotny pěkně otáčet. „Myslím, že jsem dobrá kuchařka, alespoň všichni říkají, že jim ode mě chutná. Vařím všechno, českou, italskou i jinou kuchyni,“ říkala herečka.

Mezi pozvanými hosty byl také Petr Kostka, v seriálu nekompromisní a neúplatný státní zástupce Hlaváček. „Já jím všechno, nemám oblíbené nebo neoblíbené jídlo. Do kuchyně se moc nehrnu, pomáhat mám dokonce zakázané,“ přiznal herec.

Možná proto tak fascinovaně zíral na šéfkuchaře Milana Hrušku, jak krájí cibuli a zelí. Pak si půjčil nůž a také si to zkusil. „Rád bych uměl takhle mistrovsky krájet cibuli. Budu to doma zkoušet a koupím si na to také tak vysoký nůž a použiju fígle, které jsem se tu dozvěděl,“ říkal herec se smíchem.

Ani Pavel Soukup, jinak kapitán kriminálky Robert Vejnar, doma moc často nevaří. Přesto kuchařům oloupal jablko k ochucení zelí. Pavla zaujal netradiční recept na přípravu tradiční české kachny. „Je to velmi zvláštní kombinace, ale kachna na tento způsob zůstane neuvěřitelně šťavnatá a je to opravdová pochoutka,“ konstatoval herec.

Jiří Adamec nezapřel režiséra ani v restauraci. Na všechno se vyptával a dokonce chvílemi i kritizoval. „To je ale žalostně málo, takhle bych to já neodflákl,“ stěžoval si, když sledoval, kolik borůvek dává mistr kuchař do tvarohových knedlíků. Přesto si na nich nakonec pochutnal a uznal, že borůvek v nich bylo tak akorát.

ČTĚTE TAKÉ:
Tatiana Vilhelmová: Kde byla s milencem na dovolené a jak to má s rozvodem?

POŠLETE SVŮJ PŘÍBĚH
Staňte se přispěvatelkami Dama.cz a vyhrajte luxusní kosmetický balíček!

Doporučujeme

Články odjinud