Květa Fialová: Kouřila jsem jen za peníze

Květa Fialová: Kouřila jsem jen za peníze

Každý prožíváme neúprosné přibývání let, vrásek či kil jinak. Někdo se slzou v oku, jiný bere tvrdou realitu jako nezbytnost. Herečka Květa Fialová (82) nic z toho neřeší.

"Je mi dvaaosmdesát, je mi fajn a o těchhle věcech vůbec nepřemýšlím. To spíše naopak. Právě teď prožívám nejkrásnější období svého života," řekla oblíbená herečka Korzu.

Její životní filozofii je věnována jedna část nové knihy autorky Olgy Struskové s názvem Jak úspěšně (ne)stárnout. Jak se v ní Fialová vyznává, nikdy ji třeba nenapadlo kouřit. A když musela, pak jen za peníze - tedy ve filmech, kde jí to předepisoval scénář.

"Žiji střídmě, teď, když už jsem sama, jím většinou zeleninu. A kocour, ten mlsá granule. Já vůbec nejsem mlsná, a kdyby existovaly granule pro lidi, klidně bych je jedla také. Prostě z ničeho si nedělám problémy," tvrdí Fialová s nadhledem.

Jak ve své "zpovědi" říká, v určitém věku je každá minuta bonus, protože může být krásná, bohatá, úchvatná. "A nakonec i ty nemoci patří k věku. Lidské tělo je jen odpad, duše je věčná. A to je to, oč běží," dodává Květa Fialová.

ČTĚTE TAKÉ:
Žilková se raduje, Agáta prý má po ní hudební talent

ČTĚTE TAKÉ:
Dana Batulková: Vždycky je šance začít znovu!

Doporučujeme

Články odjinud