Ladislav Chudík: Bez jeviště a vás diváků prostě nemohu žít

Ladislav Chudík: Bez jeviště a vás diváků prostě nemohu žít

Oblíbený slovenský herec Ladislav Chudík (88), alias doktor Sova ze seriálu Nemocnice na kraji města, se po dvou letech objevil i s manželkou Alenou opět v Praze.

Korzo ho zastihlo na autogramiádě a besedě v Paláci knih Luxor, kde představil svoji knihu Tichý dvojhlas.

Ta obsahuje korespondenci s básníkem Jaroslavem Seifertem (nositelem Nobelovy ceny za literaturu za rok 1984) z let 1973 - 1985 a cédéčko, na němž Ladislav Chudík přednáší verše svého oblíbeného básníka.

"Pečlivě jsem si každé psaní schovával, některé dopisy znám nazpaměť. Moc si vážím toho, že jsme si s Jaroslavem Seifertem byli tak blízcí a měli na řadu věcí stejný nebo podobný názor," nechal se slyšet Chudík.

Hodina, kterou měl herec vymezenou na akci, utekla jako voda. Manželka Alena, která představila v Luxoru svou knihu pohádek Majdalenka na zahrádce, hlídala každou minutu. "Promiňte, že s vámi nemohu zůstat déle. Čekají nás v televizi, kde s Jaroslavem Šípem budeme natáčet pořad Všechnopárty. Věřím a moc bych si přál, abychom se spolu zase sešli.

Bohužel, tento týden už to nevyjde. V sobotu odjíždíme zpět domů, protože v neděli hraji ve Slovenském národním divadle v inscenaci Tančiareň. Je to moje jediná role, tak si jí užívám. Bez jeviště a vás diváků prostě nemohu žít," dodal Ladislav Chudík.

foto:Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Jiří Suchý (80): Nepiju, nekouřím, nesportuji

Doporučujeme

Články odjinud