Leona Machálková: Jak si udržuje postavu a co ji letos čeká?

Leona Machálková: Jak si udržuje postavu a co ji letos čeká?

Leona Machálková je nejen zpěvačkou a skvělou matkou, ale také ženou, která se o sebe pečlivě stará. Pro svého syna Artura začátkem roku zorganizovala oslavu narozenin ve stylu vodních radovánek. Těší se na své nové album, ale také pracuje sama na sobě. Proto se snaží být důsledná a chce v sobě rozvíjet také zájem o potřeby těch druhých.

S jakými předsevzetími jste vstoupila do nového roku?

Do nového roku jsem vstoupila se spoustou předsevzetí. Všechny souvisí s přáním, aby mě rokem 2012 provázela silná vůle a já jsem skutečně dotahovala do konce všechno, co si přeji realizovat. Mezi nejdůležitější předsevzetí patří realizace mého nového alba, po kterém toužím opravdu dlouho. Letos bych si chtěla udělat také kurs smyku a osvěžit si znalosti týkající se poskytnutí první pomoci.

Hned v lednu vás čekala oslava narozenin syna Artura. V jakém stylu jste ji pojala?

Oslavu narozenin jsme letos pojali aktivně - vodními radovánkami v čestlickém akvaparku. Pozvali jsme spoustu kamarádů ke společnému dovádění, po kterém následovala dětská párty v salónku aquaparku. S dozorem mi pomohli další 3 rodiče a byli jsme všichni moc rádi, že jsme si to společně užili v pohodě a bez "následků". Oslavenec s ostatními dětmi byl šťastný, a tak jsme my dospěláci měli dobrý pocit, že zvolená varianta byla perfektní.

Vypadáte skvěle, jakým způsobem si udržujete postavu, podle čeho vybíráte oblečení? Líčíte se sama, nebo máte “při ruce” vizážistku?

Děkuji za kompliment. Domnívám se, že nejdůležitější roli na tom, "jak vypadám", hrají geny. Jsem po tátovi od malička štíhlá a nevím, co je to nadváha. Pohyb beru jako naprosto přirozenou věc, koneckonců jsem k němu byla rodiči od dětství vedena a chuť hýbat se mi tak zůstala i v dospělosti. Na druhou stranu moc ráda jím, ovšem nepřejídám se. Takový ten pocit nacpanosti, kdy člověk jenom funí a je úplně vyřízenej, mi vlastně nevyhovuje. Tělo stejně vyšle signál, že "stačí..." Myslím, že střídmost je strašně důležitá a samozřejmě nejen v jídle. Umění potlačit "nenasytnost" je skvělý průvodce životem...

Co se týče módy, pochopitelně se o ni zajímám, ale necítím zároveň nějaký diktát, abych nosila něco jen proto, že to je momentálně in. Miluji změnu, ráda se líbím, ovšem stejně mám ráda to své: v civilu sportovní eleganci, na jevišti se více odvážím a také je to pro mě prostor, kde chci být stoprocentní ženská. S líčením je to stejné. Maluji se denně, ovšem jinou mě potkáte na ulici, jinou na odpolední párty, jiná jsem v divadle a jiná na svých koncertech. Jako blíženec milující rozmanitost jsem si v životě přišla na své....

Jaké jsou vaše osobní pracovní plány o budoucna?

Již jsem vzpomněla, že mým nejdůležitějším letošním plánem je příprava a realizace nového alba. To je má priorita číslo jedna. Cílem je přinést fanouškům nové, svěží písničky a obohatit tak svůj repertoár, se kterým za nimi jezdím na koncertech po celé republice. V současné době také zvažuji nabídku do jednoho muzikálu a já sama také ve spolupráci se svou kapelou a s kamarádem textařem a hercem Vaškem Koptou chystám recitál laděný do šansonu a muzikálu, který je cílený do divadel. Přemýšlím o něm dlouho, chtěla bych si "dopřát" nějakou krásnou "one woman show". Práce je tedy až na půdu, ale jako velká holka také vím, že aby se dařilo a člověk nebyl jen vyčerpaný, budu se určitě snažit také relaxovat, a to nejlépe aktivně v přírodě se synem Arturem.

Člověk se stále učí. Mnoho z nás bojuje s netrpělivostí, rychlostí, jakou žijeme. Jak na sobě pracujete vy?

Máte naprostou pravdu. Upřímně se musím svěřit, že se v podstatě denně modlím, abych potlačovala a uměla rozpouštět vše negativní a s pozitivním nadhledem měla sílu pracovat sama na sobě, na svém lepším já. Dá se říci, že jsem se před časem v podstatě takto naprogramovala a snažím se být důsledná. Mnohé souvisí s potlačováním egoismu, s rozvíjením neustálého zájmu o potřeby těch druhých. Zaplaťpámbu jsem od přírody založená aktivně a troufám si o sobě tvrdit, že nejsem líná a práce mě baví.

Nastavila jsem si to také tak, že každá práce může být zábavou, s chutí zpívám na zkouškách se svojí kapelou, s chutí také dělám domácí práce nebo se snažím připravovat program dětem, kamarádům, rodině .... a to dá také mnohdy zabrat. Žene mě představa radosti a ta mi dává tolik energie, že si často únavu vůbec nepřipouštím.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud