Luboš Xaver Veselý: "Dost bylo vína, budu pivařem!"

Luboš Xaver Veselý: "Dost bylo vína, budu pivařem!"

Kvůli pražskému pivnímu festivalu se rozhodl známý moderátor a věčný dietář Luboš Xaver Veselý (40) přesedlat ze svých oblíbených vín na půllitry piva. Změna je prý život.

Držitel nového českého rekordu v moderování talk show natolik propadl přípravám na pivní festival, že se rozhodl přestat navštěvovat vinné sklepy. Teď prý bude chodit po pivnicích. Navzdory tomu, že pivo mezi jeho oblíbené nápoje nepatří.

"Já nejsem moc pivní a nikdy jsem nebyl. Za celý svůj život jsem moc piva nevypil, ale myslím, že tohle je tak dobrá akce, že ji musím podpořit. A do budoucna uvažuji, že by se ze mě mohl stát pivař," svěřuje se moderátor Korzu.

Český pivní festival, který v Praze začne 22. května a bude trvat deset dní, moderátor určitě navštíví a ochutná hned několik z šedesáti druhů piv. Víno teď zkrátka musí počkat.

"Většinou si všude dávám víno. Tohle bude poprvé, co se vína na několik dní vzdám a budu popíjet pivo. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne," tvrdí Veselý.

Kromě svého moderátorského umění je Luboš znám také svou náchylností k dietám. Už odmala má problémy se svou postavou, a když ho to chytne, snaží se pár kilo shodit. Teď prý ale hodil své problémy za hlavu a pivní pupek neřeší. "Však ono to nějak dopadne," říká.

Doporučujeme

Články odjinud