Lucie Bílá: Raději bych lízala sůl, než bych si dala něco sladkého

| Autor: Eva Všetíčková | Rubrika: Celebrity

Má raději vodu než víno. Čemu ale dává oblíbená a sympatická zpěvačka a patnáctinásobná zlatá slavice přednost v kuchyni?



Kde jste včera večeřela?

Ani nevím, jestli můžu odpovědět pravdivě. Večeřela jsem v autě, ale vzhledem k tomu, že mám turné, jiná varianta není možná. Máme velké přejezdy a před koncertem ani po něm nejím, takže si chystám dobroty s sebou.

A co jste si dala?

Připravila jsem si zeleninový salát a čerstvý chleba s máslem a solí a k tomu neochucenou minerálku.

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Raději bych lízala sůl, než bych si dala něco sladkého, a tak by na párty nemusely být dortíčky, ale naopak malé chlebíčky s lososem, kaviárem nebo šunkou. K tomu stůl plný francouzských sýrů, různé druhy ryb, alespoň dvě polévky, pro radost šneci a olivy s peckami a spousty zeleniny. Tu miluji nejvíc. A pak dobrý chléb, a to všechno aby nabízeli usměvaví krásní číšníci s motýlky u krku. A taky bych si přála pěkné prostředí, pohodlné sezení, a hlavně dobrou společnost mých přátel. Pro ně kvalitní víno a pro mě dobře chlazenou plzeň. Ale jen jednu, protože nad vodu stejně není…

Nejvyšší stupeň dosaženého kuchařského vzdělání či váš vrcholný kousek v kuchyni?

Pečená krůta. Sice ta dobrota byla k podání až po šesti hodinách, ale
stála za to. A vzdělání? Mám školu své maminky a to každý dobře ví, že je
škola vysoká.

Stálé zásoby v ledničce?

Nikdy nesmí chybět pomeranče, citrony a grepy na ranní vitaminovou bombu. A pak zelenina, bez které to prostě nejde. Dobrý chleba, na ten jsem já hodně přísná, a olivový olej, který překrásně voní a dá se pít nebo jíst s kousky pečiva.

Koprovka, nebo rajská?

Odjakživa rajská. Na koprovku jsem si zvykla až v poslední době, dřív mojí
kamarádkou moc nebyla.

Raději jíte doma, nebo v restauraci?

Raději jím doma, ale někdy si svátečně dojdeme s klukama na suši nebo
do dobré italské restaurace.

A vaše oblíbená?

Dobrých italských restaurací je víc. Ta nej je Grosseto, ale kdybych mohla doporučit lidem něco opravdu prvotřídního, pak je to loď Marina u Palachova náměstí.

Musela jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo
v hrdle?


Jsem člověk, který se moc nutit nenechá, a to opravdu do ničeho, ale můžu vám říct, že opravdu nevyhledávám cukrárny.

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Miluji maminčin bramborový salát. Je sice tradičně vánoční, ale maminka
mi ho někdy připraví i přes rok. To je dobrota nevídaná. Od dětství miluji polévky a zelňačka je mezi nimi Mercedes.

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

To si pište, že mají. Člověk může experimentovat, ale vždy se vrátí ke klasice. Copak si umíte představit vepřo knedlo zelo se skleněnými nudlemi nebo kachničku s rýží?





ČTĚTE TAKÉ:
Soutěž: Vyhrajte balíček lahodných čajů Ahmad Tea

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nevěrnice v showbyznysu: Slavné ženy a jejich aférky

Nevěrnice v showbyznysu: Slavné ženy a jejich aférky

Včera | Nevěra mužů je celkem běžná věc a píše se o ní neustále. I ženy jsou ale schopné aférek, a pokud…

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

23. 6. | Byla krásná, slavná a muži po ní toužili. Přesto nikdy nenašla takovou lásku, jakou hledala.…

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

22. 6. | Život není spravedlivý! Když Nicole Kidman stála frontu na mládí, dostala dvakrát přidáno. Nechce…

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

21. 6. | Období dovolených se nezadržitelně blíží a vy pořád nevíte, kam vyrazit? Zkuste se inspirovat u…