Lucie Bílá: Raději bych lízala sůl, než bych si dala něco sladkého

| Autor: Eva Všetíčková | Rubrika: Celebrity

Má raději vodu než víno. Čemu ale dává oblíbená a sympatická zpěvačka a patnáctinásobná zlatá slavice přednost v kuchyni?



Kde jste včera večeřela?

Ani nevím, jestli můžu odpovědět pravdivě. Večeřela jsem v autě, ale vzhledem k tomu, že mám turné, jiná varianta není možná. Máme velké přejezdy a před koncertem ani po něm nejím, takže si chystám dobroty s sebou.

A co jste si dala?

Připravila jsem si zeleninový salát a čerstvý chleba s máslem a solí a k tomu neochucenou minerálku.

Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Raději bych lízala sůl, než bych si dala něco sladkého, a tak by na párty nemusely být dortíčky, ale naopak malé chlebíčky s lososem, kaviárem nebo šunkou. K tomu stůl plný francouzských sýrů, různé druhy ryb, alespoň dvě polévky, pro radost šneci a olivy s peckami a spousty zeleniny. Tu miluji nejvíc. A pak dobrý chléb, a to všechno aby nabízeli usměvaví krásní číšníci s motýlky u krku. A taky bych si přála pěkné prostředí, pohodlné sezení, a hlavně dobrou společnost mých přátel. Pro ně kvalitní víno a pro mě dobře chlazenou plzeň. Ale jen jednu, protože nad vodu stejně není…

Nejvyšší stupeň dosaženého kuchařského vzdělání či váš vrcholný kousek v kuchyni?

Pečená krůta. Sice ta dobrota byla k podání až po šesti hodinách, ale
stála za to. A vzdělání? Mám školu své maminky a to každý dobře ví, že je
škola vysoká.

Stálé zásoby v ledničce?

Nikdy nesmí chybět pomeranče, citrony a grepy na ranní vitaminovou bombu. A pak zelenina, bez které to prostě nejde. Dobrý chleba, na ten jsem já hodně přísná, a olivový olej, který překrásně voní a dá se pít nebo jíst s kousky pečiva.

Koprovka, nebo rajská?

Odjakživa rajská. Na koprovku jsem si zvykla až v poslední době, dřív mojí
kamarádkou moc nebyla.

Raději jíte doma, nebo v restauraci?

Raději jím doma, ale někdy si svátečně dojdeme s klukama na suši nebo
do dobré italské restaurace.

A vaše oblíbená?

Dobrých italských restaurací je víc. Ta nej je Grosseto, ale kdybych mohla doporučit lidem něco opravdu prvotřídního, pak je to loď Marina u Palachova náměstí.

Musela jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo
v hrdle?


Jsem člověk, který se moc nutit nenechá, a to opravdu do ničeho, ale můžu vám říct, že opravdu nevyhledávám cukrárny.

Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Miluji maminčin bramborový salát. Je sice tradičně vánoční, ale maminka
mi ho někdy připraví i přes rok. To je dobrota nevídaná. Od dětství miluji polévky a zelňačka je mezi nimi Mercedes.

Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

To si pište, že mají. Člověk může experimentovat, ale vždy se vrátí ke klasice. Copak si umíte představit vepřo knedlo zelo se skleněnými nudlemi nebo kachničku s rýží?





ČTĚTE TAKÉ:
Soutěž: Vyhrajte balíček lahodných čajů Ahmad Tea

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Hvězda Ulice Lenka Zahradnická porodila: Foto Jasmínky najdete v galerii

Hvězda Ulice Lenka Zahradnická porodila: Foto Jasmínky najdete v galerii

Včera | Herečka Lenka Zahradnická, která je známá především z oblíbeného nekonečného seriálu Ulice, dnes v…

Seriál Ulice: Gábina má trable s penězi, Bedřich neví, kudy kam

Seriál Ulice: Gábina má trable s penězi, Bedřich neví, kudy kam

Včera | Seriál Ulice se dnes večer konečně vrátí na televizní obrazovky. Co čeká jeho hrdiny v následující…

Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

18. 8. | Ljuba Hermanová se proslavila svým nezkrotným temperamentem, který jí umožnil užívat si život…

Podzim na obrazovkách: Jaké seriály nás čekají v televizi?

Podzim na obrazovkách: Jaké seriály nás čekají v televizi?

16. 8. | Na podzim se u televizních obrazovek rozhodně nudit nebudete. Čeká vás řada českých seriálových…