Lumír Olšovský: Jako herec si leccos vsugeruju. I v jídle bez chuti nějakou chuť najdu

| Autor: Eva Všetíčková | Rubrika: Celebrity

Sympatický herec a režisér Lumír Olšovský si rád hraje i v kuchyni. Miluje bylinky, koprovku a také škubánky s mákem.



* Kde jste včera večeřel? A co jste si dal?

Úplně náhodou doma – salát z čínského zelí, rajčat, papriky, okurky, se zrníčky hořčice, sezamovým semínkem, zalitý bodlákovým olejem (ze světlice barvířské).

* Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?

Hromady ovoce a čerstvé zeleniny – člověk si nezacáká oblečení, užijete si rozmanitost chutí, nemáte plné břicho a výčitky svědomí, že pořád něco uždibujete. No a samozřejmě víno – plnější červené a svěží bílé.

* Nejvyšší stupeň dosaženého kuchařského vzdělání/váš vrcholný kousek v kuchyni?

Za vrchol vlastní zručnosti považuju skutečnost, že se kuchyně dosud nebojím a za celou kuchařskou kariéru jsem vyhodil snad jediné jídlo – na uhel spálená játra. Jinak žádná vysoká, spíš „učňák“.

* Stálé zásoby v ledničce?

Víno, džemy, olejovky, spousta tvrdého alkoholu, ale ten jenom proto, že se ho léta nikdo nedotkl. Jinak, podle maminčiných slov, když jsou v ledničce vajíčka, dá se vždycky něco uvařit.

* Koprovka, nebo rajská?

Obojí a hodně! Možná víc koprovka, mám všeobecně vřelý vztah k bylinkám.

* Raději jíte doma, nebo v restauraci?

Doma si užívám nesporných výhod, ale v restauraci vám zase uklidí a umyjou nádobí!

* A vaše oblíbená?

Objevil jsem nápaditou novinku ve Vězeňské ulici – restauraci Katr. Tam si na grilu přímo na vlastním stole připravíte, co se vám zlíbí. Jinak běžně pizzerie u nás na Proseku.

* Musel jste někdy ze zdvořilosti sníst něco, co se vám opravdu příčilo v hrdle?

Jsem herec, dokážu si leccos vsugerovat, takže v kritických případech se můj mlsný jazyk stane tolerantnějším a i v jídle bez chuti nějakou chuť najde. Ale nedávno jsem v restauraci dojedl celé nechutné jídlo jenom kvůli nezvládnutelnému hladu.

* Jídlo z dětství, po kterém občas zatoužíte?

Škubánky s mákem! Po těch se mi stýská. Žádné nudle je nenahradí. Většinu ostatních oblíbených jídel jsem se radši naučil vařit, aby mi tak nescházela.

* Co myslíte, mají knedlíky šanci v moderní české kuchyni?

Lidi občas sice blázní s fitness hodnotami jídel, ale tenhle dokonalý vynález to určitě neohrozí.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Buržoazní dcerka Eva Olmerová: Odmrštila Tučného, přednost dala flámům

Buržoazní dcerka Eva Olmerová: Odmrštila Tučného, přednost dala flámům

Dnes | Byla třikrát vdaná a strávila dva roky ve vězení, odkud si přinesla popáleniny od cigaret. Nikdy…

Rozděleni při porodu: Slavné hvězdy a jejich slavní dvojníci

Rozděleni při porodu: Slavné hvězdy a jejich slavní dvojníci

26. 4. | Říká se, že každý z nás má někde na světě dvojníka. Výhodou slavných lidí je, že se ten jejich…

Královna Alžběta II. slaví 91. narozeniny: Nemá ani základní vzdělání

Královna Alžběta II. slaví 91. narozeniny: Nemá ani základní vzdělání

21. 4. | Královna Alžběta II. je ikonou Velké Británie. Pevnou rukou vládne své zemi dlouhých 65 let. 21.…

Sláva, zmar a drogy: Takhle dopadli dětští herci z 80. a 90. let

Sláva, zmar a drogy: Takhle dopadli dětští herci z 80. a 90. let

19. 4. | Od dětství znali jen záře reflektorů, blesky fotoaparátů a červené koberce. Pro dítě je kariéra…