Lumír Olšovský: "Nechci ze svatby s přítelem dělat senzaci!"

Lumír Olšovský: "Nechci ze svatby s přítelem dělat senzaci!"

Herec Lumír Olšovský (35), který zaujal v roli módního návrháře zvaného Pipinka v seriálu Ošklivka Katka, zazářil teď v Divadle Na Fidlovačce v premiéře muzikálu Song pro dva z pera slavného trojhvězdí Simon-Hamlisch-Sagerová. Se Sandrou Pogodovou hraje, tančí, zpívá.

"Připadám si jako rozdvojená osobnost. Protože hodně hraji, ale také studuji na DAMU režii a už mám za sebou režijní debut Miláčci a milodary na Fidlovačce a další hry v Braníku. Takže nevím, jestli jsem víc herec, nebo režisér. Perspektivně se chci stát spíše režisérem," přiznává se Lumír, který je ověnčen Cenou Thálie za herecký výkon a stal se i gayem roku 2008. "Vitrínu zatím na svá ocenění nemám. Samozřejmě v šedesáti bych si ji třeba pořídil, kdoví, jestli mi nějaké ceny nepřibudou," usmívá se.

Lumír Olšovský s přítelem Pavlem

Lumír Olšovský hovoří o sobě jako o člověku vysloveně šťastném. Už sedm let spokojeně žije se svým přítelem, divadelním historikem Pavlem Bárem. "S Pavlem brzy poletíme na dovolenou do Řecka, potom nás čeká skautský tábor a ještě si uděláme nějaké výlety autem. Jsem prostě šťastný."

Lumír Olšovský s přítelem Pavlem

Zatím svatbu se svým partnerem nepřipravuje: "Samozřejmě, že to naše registrované partnerství časem vyřešíme. Já jsem si Pavla vybral, proto přijít na radnici a podepsat tam nějaké prohlášení, že budeme po sobě dědit, to časem pochopitelně uděláme. Ale pro nás dva tento akt nebude znamenat začátek nového života. Z naší svatby nebudeme dělat senzaci."

Doporučujeme

Články odjinud