Lumír Olšovský se vrhl na režii i na pečení cukroví

Lumír Olšovský se vrhl na režii i na pečení cukroví

Herec Lumír Olšovský (36), který se proslavil jako Pipinka v televizním seriálu Ošklivka Katka, usiluje o to, aby se stal dobrým režisérem. Daří se mu to. Pro Divadlo Na Fidlovačce inscenoval teď s úspěchem dobrodružnou komedii o lupiči a jeho dětech Jak vyloupit banku od německého autora Curtha Flatowa.

"Lidé si mě spojují se seriálovým Pipinkou, ale já už se delší dobu věnuji nejen herecké práci, ale také režii. Jak vyloupit banku je retro komedií - přímo napínavou. Už při jejím prvním čtení jsem se vůbec nenudil a čekal na každé stránce, jak to bude pokračovat," říká Lumír Olšovský. "Hlavní hrdina lupič vlastně není zlý člověk a svůj čin dělá s vášní a profesionalitou."

S vášní Lumír Olšovský hru také zrežíroval, protože když už něco dělá, pak na "plný pecky." A se stejným nadšením prý teď bude odpočívat. "Mám totiž šílenou vášeň pro válení se. Strašně rád odpočívám. Po dlouhé době nejsem před Vánocemi v jednom kole. A tak už jsem začal se svým partnerem Pavlíkem připravovat naše společné svátky. Začínáme zdobit byt, půjdeme si koupit vánoční stromek a především - začínáme péct cukroví. Pracny, rohlíčky, kuličky, tyčinky, hvězdičky, pusinky. Od maminky si pamatuji, že Vánoce musí vonět cukrovím a ten pocit si nesu celý život."

A jaký má výhled Lumír do dalšího roku? "Nabídka na televizní roli mi zatím nehrozí. Doufám, že zase budu režírovat nebo hrát nějakou novou roli Na Fidlovačce," věří Olšovský.

Doporučujeme

Články odjinud