5
Fotogalerie

Megan Fox: Občas trpím panickou hrůzou a záchvaty úzkosti

Ačkoli Megan Fox nikdy netoužila stát se sexsymbolem, už několik let pravidelně boduje v žebříčcích nejatraktivnějších žen světa. Jaký je její pohled na život a na kariéru?

Třebaže šestadvacetiletá Megan Fox nenatočila příliš filmů, je to žena, na niž je zaručeně upřena pozornost. Pánské magazíny ji pravidelně (a zcela oprávněně) umísťují mezi nejkrásnější ženy planety, přitom ona sama o sobě prohlašuje, že trpí nedostatkem sebevědomí a nejspokojenější je ve chvíli, kdy si v pyžamu zaleze do postele a sleduje televizi. V současnosti (pravděpodobně) těhotná herečka a modelka, která na sebe poprvé strhla pozornost rolí v blockbusteru Transformers, randí chodí s hercem Brianem Austinem Greenem (ze slavného seriálu Beverly Hills 90210), ale tento vztah pro bulvár žádné sousto není. Je s ním totiž už od svých osmnácti let.

V šestnácti letech jste odešla ze střední školy. Co vás k tomu vedlo?

Jsem docela prostořeká a nic si nenechám líbit. Když je vám šestnáct a chováte se takhle před nějakou autoritou, ne vždycky se vám to vyplatí. Ale nakonec jsem si tu střední školu dodělala dálkově a odmaturovala na samé jedničky.

Jak jste se octla v Hollywoodu?

Přijely jsme tam s mámou, když mi bylo sedmnáct. Dohodly jsme se, že pokud seženu u filmu džob, který mi zaplatí nájem a účty, tak tam budu moci zůstat. Měla jsem tehdy za sebou pár seriálových roliček, takže nějaké zkušenosti byly, ale nic pořádného. A pak jsem dostala vedlejší roli ve filmu Zpověď královny střední školy s Lindsay Lohan. Jasně že tento film se zrovna neřadí mezi hollywoodské zázraky, ale právě tahle role mi zaplatila nájem na rok dopředu, máma mohla odjet zpátky domů na Floridu a já zůstala v Kalifornii.

Herectví bylo vaším dětským snem?

Přesně tak. Už jako malá jsem říkala mámě, že budu herečkou. Máma si myslela, že to je jenom takové roztomilé blouznění, protože u nás v rodině neměl s uměním nikdo nic společného. Navíc jsem vyrůstala v Tennessee - dál od Hollywoodu už snad nic jiného není. Pak jsme se však přestěhovaly na Floridu a v Miami jsem začala dělat modelku. Získala pár seriálových rolí a sen se příblížil.

Nepřekvapilo vás, kolik je tam krásných dívek, které se snaží o totéž co vy?

Já jsem si nikdy nepřišla krásná. Nosila jsem oranžové vlasy a byla ve škole vždycky spíš vyvrhel, určitě ne žádná kráska. Když jsem začala s modelingem, stylisté mě museli hodně poupravit. Navíc, do filmové branže jsem se nesnažila dostat z důvodu, abych byla nějakou filmovou sexbombou. Mojí nejoblíbenější herečkou byla Judy Garland, to žádná kočka nebyla. Byla to prostě úžasná a pěkná herečka.

Ale sama se pravidelně objevujete v žebříčcích nejvíce sexy žen planety…

A co? V Hollywoodu jsou jenom samé krásné holky. Určitě pro mě není prioritou, abych bodovala v takovém žebříčku. Nic proti tomu nemám, to vůbec ne, ale přece nebudu volat svému manažerovi v okamžiku, kdy takový žebříček vyjde v nějakém pánském magazínu, a nebudu se ho ptát, jak jsem na tom.

Kdy jste poprvé zažila pocit, že vaše kariéra se začíná ubírat tím správným směrem?

Když jsme dotočili Transformers, nikdo neměl ani tušení, jaký ten film bude úspěch. Že vydělají sedm set milionů dolarů! Myslela jsem, že to stěží dotáhnou na sedmdesát. A najednou po prvních tiskových konferencích začínalo být jasné, že to bude hit. V té chvíli jsem poprvé zažívala naprostý obrat v kariéře. Najednou jsem byla slavná. To neznamená, že bych se najednou stala herečkou. Zkrátka jsem se náhle stala celebritou.

Jak to na vás celé zapůsobilo?

Nikdo nikdy nemůže být připraven na situace, že se najednou stane známým a slavným. Být slavným, to je něco, co se strašně špatně popisuje. Je to divné. Ale nemůžu říct, že to je pro mě nějaká zátěž, i když většinu života se cítíte jako pod mikroskopem. Spíš je to celé takové bizarní.

Zpátky k Transformers - o režiséru Michaelu Bayovi se říká, že má radši pyrotechniku než herce…

Musím to potvrdit. Víte, co třeba dělá hercům? Klidně je pošle na intenzivní výcvikový kurz k americkému námořnictvu. Přitom herci takové školení vůbec nepotřebují.

Chcete snad říct, že je to sadista?

Absolutně, úplně se v tom všem vyžívá.

Už jste viděla Transformers 3, kde vás nahradila britské supermodelka Rosie Huntington-Whiteley?

Zatím ne, nestihla jsem premiéru, musím si to stáhnout z iTunes. Asi chcete, abych se vyjádřila k jejímu herectví, že? Bohužel, to nemůžu sloužit. Ale zdá se mi, že to je milá holka, a slyšela jsem na ni pět samou chválu. Michael (Bay) prostě toužil mít ve svém filmu modelku a já to plně respektuji.

Čím se zabýváte mimo herectví?

Nic moc nedělám, nejraději jsem zavřená doma a maluji na velká plátna.

Vedete relativně klidný život, to s vaším obrazem na veřejnosti příliš neladí...

Myslíte? Pravda je, že jsem ráda sama. Už od dětství. Je to velká výhoda vycházet sama se sebou. Moc nechodím ven, a když už, nejraději se procházím po pláži.

Občas o sobě ale umíte dát slyšet. Jako když jste se veřejně pustila do studií Disney…

Zasloužili si to! Zapněte si občas Disney Channel, vždyť nedělají nic jiného, než že prodávají sex. Všechny čtrnácti- až patnáctileté dívky v těch jejich show vypadají jak holky z Pussycat Dolls, nosí úzké kožené kalhoty a mají na obličejích tunu make-upu.

Také jste o sobě prohlásila, že máte libido teenagera…

To není pravda, nevím, kde se to vzalo. Ale fakt je, že ve správně fungujícím vztahu dokážu být extrémně sexuální. Ale jinak vydržím klidně týdny či měsíce bez přítele a jsem naprosto spokojená. Na sexu určitě závislá nejsem.

Říká se o vás, co na srdci, to na jazyku…

Pravda je taková, že to, co řeknu, občas bývá výsledkem strachu, nervozity či nízkého sebevědomí. Snažím se být statečnější, než ve skutečnosti jsem, a řeknu i to, co bych neměla. Na druhé straně se nebojím dát najevo svůj názor. S tím jsem nikdy neměla problém. Mnohokrát jsou ale následky katastrofální.

Vy že máte problém se sebevědomím?

Občas ano, trpím panickou hrůzou a záchvaty úzkosti. Potřebuji k životu pořádnou relaxaci, jedině tak se těchto nepříjemných pocitů dokážu zbavit.

Kdybyste nebyla herečkou, co jiného byste dělala?

Pokud by to bylo jen trochu možné, ze všeho nejvíc bych toužila stát se archeoložkou. Dokonce jsem už navštívila několik seminářů egyptologie. To mě moc baví.

Prý jste také vášnivou čtenářkou komiksů.

Když jsem byla malá, předháněly jsme se sestrou, která z nás jich bude mít víc. Proto taky ráda maluju a ilustruju a mezi autory komiksů mám fůru svých oblíbenců. Komiksy mě provázejí už od dětství. Se sestrou jsme například byly úplně posedlé želvami Ninja, pokud si vzpomínám.

Vaše dva poslední filmy jsou komedie. Je to úmyslné?

Jsem vážně nadšená, odjakživa jsem toužila dělat komedie a myslím, že to je poloha, která mi sedí ze všeho nejvíc. Těší mě, že jsem dostala příležitost natáčet s dvěma největšími génii současné komedie, a to Juddem Apatowem a Sachou Baronem Cohenem. Jakou lepší školu si přát, že? Nemluvě o tom, že oba jsou ti nejmilejší lidé, s nimiž jsem se kdy setkala.

Máte představu, co budete dělat třeba v roce 2020?

Myslíte, pokud podle mayského kalendáře nebude konec světa? Vážně nevím, tak daleko do budoucnosti se nedívám. Snad se budu pořád zabývat herectvím, ale že bych měla nějaký plán, že v příštím roce natočím film o boxu, v tom dalším o pomstě, a tak dále? To určitě ne… Co ale vím, je, že chci mít velkou spokojenou rodinu a kupu dětí.

Z předloktí si necháváte odstranit tetování Marilyn Monroe. Proč?

Mám ji stále moc ráda - ještě abych neměla, že? Ale její život je příliš spojený s negativní energií. Trpěla duševní poruchou a to výrazně ovlivnilo její život. Nechci mít takovou energii poblíž.

Je to první tetování, které si necháváte odstranit?

Ano. Ale v šestnácti jsem si nechala udělat piercing pupíku. Líbilo se mi to, protože v tu dobu jsem milovala Britney Spears a ta ho měla. Bylo to poprvé a naposled, co jsem někoho imitovala. Ve dvaceti jsem si piercing vyndala.

ČTĚTE TAKÉ:
Miniseriál: Dovolená slavných - Kde stráví léto Monika Marešová, Petr Vágner a Olga Menzelová?

ČTĚTE TAKÉ:
Petra Faltýnová a Leoš Mareš nafotili sexy fotky

Doporučujeme

Články odjinud