5
Fotogalerie

Meky Žbirka vyprodal Státní operu, publikum tleskalo ve stoje

Jedna z nejprestižnějších scén u nás – Státní opera Praha – hostila v pondělí 7. listopadu závěrečný koncert Mira Žbirky Symphonic Tour 2011. A závěr to byl více než důstojný. Žbirka s kapelou a symfonickým orchestrem Cappella Istropolitana sklidili obrovské ovace.

Sympatie publika a hlasitý potlesk měl Miro Žbirka už od samotného začátku jedinečného koncertu, jež zahájil skladbou 22 dní. Píseň Biely kvet, kterou už zpíval s publikem, uzavřela první část vystoupení odehraného akusticky. Poté na řadu přišel křest CD/DVD „Symphonic Album“ nahraného právě ve spolupráci se symfonickým orchestrem města Bratislavy Cappella Istropolitana.

Kmotry byli tvůrci samotní – dirigent orchestru Adrian Kokoš a autor většiny aranží Martin Hybler. V druhé části koncertu už za doprovodu symfoniků zazněl výběr největších hitů jeho kariéry (Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Deny či Čo bolí to prebolí a další). Po závěrečné skladbě Mám rád vzdalo publikum poctu zpěvákovi obrovským potleskem ve stoje.

Všechny čtyři koncerty turné – v Brně 17.10., v Ostravě 26.10., v Plzni 2.11., v Praze 7.11. – byly vyprodané. Pražský koncert více než měsíc dopředu.

Na záznam ze Státní opery se můžete podívat zde:

Nejaktuálnější informace a k poslechu i aktuální novinku „Jesenná láska“ naleznete na www.zbirka.cz.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud