Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

| Autor: Iveta Vařečková | Rubrika: Celebrity

Proč se mladá herečka a zpěvačka (21) při vaření neobejde bez olivového oleje a co ráda jí?

Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

Nedovedu si představit, že bych celý den hladověla. Pořád musím něco zobat, ať už natáčím seriál Ulice, nebo hraji v muzikálech Pomáda a Osmý světadíl. To mě naučila mamka, která mi v dětství neustále balila svačiny. V genech mám dobré spalování, a tak jsem do svých dvaceti řešila spíš chlapeckou postavu. Naštěstí se už začínám správně zaoblovat. Musím přiznat, že mám slabost pro dobré jídlo. Nejvíc mi chutná francouzská kuchyně a grilovaná zelenina na všechny způsoby. V kuchyni se neobejdu bez různých druhů olivového oleje a balzamikových octů.

Snažím se vařit zdravě, zároveň ale chci, aby jídlo vypadalo hezky na talíři, a tak si vyhraji se servírováním. Výsledek si vždycky vyfotím, abych ho mohla v budoucnu zopakovat. Baví mě sledovat pořady o vaření, ale neustále narážím na to, že Čechům prostě chybí chuť experimentovat a nedokážou jídla propojit. Když se zblázní do jedné ingredience, použijí ji pak klidně v hlavním chodu, dezertu i polévce.

Opravdu si pochutnám na tataráku, suši a domácím chlebu se sádlem a škvarky. Sladké moc nemusím. Klidně si dám jako dezert salát. Jako malá jsem milovala čokoládu, ale zhoršovala mi ekzém, a tak jsem se jí dobrovolně vzdala. Občas si dám kostičku na rychlé doplnění energie uprostřed představení.“ Míša často pracuje večer, kdy hraje v divadle, a tak si dává dvě večeře. První dvě hodiny před představením, kolem páté, a druhou až v jedenáct v noci.

Spát chodí většinou ve dvě ráno. Jestli postupuje správně, jsme se zeptali výživové poradkyně Jany Vašákové. „Při takovém energetickém výdeji potřebuje také dostatečný energetický příjem. Dvě večeře jsou v tomto případě v pořádku. Neměla by však mezi nimi hladovět déle než tři hodiny. Proto je dobré si s sebou vzít něco malého, ideálně sladší ovoce, které v mezičase dodá energii.“


Královské snídaně

„Když jsme s muzikálem Pomáda hráli několik dní v Bratislavě, přišla jsem na chuť velkým snídaním. Předtím jsem si vždycky dala v rychlosti jogurt. Až na Slovensku mi došlo, že když se ráno v klidu najím, získám díky tomu energii na celý den.“

Zdravá ingredience

„Odmalička jsem měla oslabenou imunitu a při první příležitosti mě skolila chřipka nebo kašel. Přítel mě dovedl k pití zeleného ječmene. Ačkoli nechutná moc dobře, dávám si ho pravidelně a pomáhá mi.“

VIP recept

Grilovaná zelenina s vařenými batáty v sezamu: „Papriku, cuketu, lilek a kukuřici marinuji v olivovém oleji s rozmarýnem a balzamikovým octem. Po osmažení přimíchám piniové oříšky. Jako přílohu uvařím batáty, které obalím v sezamu. Nesmí chybět ani dip z tvarohu, jogurtu, česneku a bylinek, které doma pěstuji.“

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

18. 8. | Ljuba Hermanová se proslavila svým nezkrotným temperamentem, který jí umožnil užívat si život…

Podzim na obrazovkách: Jaké seriály nás čekají v televizi?

Podzim na obrazovkách: Jaké seriály nás čekají v televizi?

16. 8. | Na podzim se u televizních obrazovek rozhodně nudit nebudete. Čeká vás řada českých seriálových…

Druhá máma Zdeňka Baldová: Skvělá herečka bez dokonalé tváře

Druhá máma Zdeňka Baldová: Skvělá herečka bez dokonalé tváře

11. 8. | I když Zdeňka Baldová nedisponovala krásnou tváří, svůdným pohledem a dokonalým tělem jako její…

Celebrity bez make-upu: Jak vypadají slavné krásky bez líčidel?

Celebrity bez make-upu: Jak vypadají slavné krásky bez líčidel?

11. 8. | Jen málokterá žena vypadá ráno po probuzení, jako by právě vyšla ze salónu krásy. Totéž platí i pro…