Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

| Autor: Iveta Vařečková | Rubrika: Celebrity

Proč se mladá herečka a zpěvačka (21) při vaření neobejde bez olivového oleje a co ráda jí?

Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

Nedovedu si představit, že bych celý den hladověla. Pořád musím něco zobat, ať už natáčím seriál Ulice, nebo hraji v muzikálech Pomáda a Osmý světadíl. To mě naučila mamka, která mi v dětství neustále balila svačiny. V genech mám dobré spalování, a tak jsem do svých dvaceti řešila spíš chlapeckou postavu. Naštěstí se už začínám správně zaoblovat. Musím přiznat, že mám slabost pro dobré jídlo. Nejvíc mi chutná francouzská kuchyně a grilovaná zelenina na všechny způsoby. V kuchyni se neobejdu bez různých druhů olivového oleje a balzamikových octů.

Snažím se vařit zdravě, zároveň ale chci, aby jídlo vypadalo hezky na talíři, a tak si vyhraji se servírováním. Výsledek si vždycky vyfotím, abych ho mohla v budoucnu zopakovat. Baví mě sledovat pořady o vaření, ale neustále narážím na to, že Čechům prostě chybí chuť experimentovat a nedokážou jídla propojit. Když se zblázní do jedné ingredience, použijí ji pak klidně v hlavním chodu, dezertu i polévce.

Opravdu si pochutnám na tataráku, suši a domácím chlebu se sádlem a škvarky. Sladké moc nemusím. Klidně si dám jako dezert salát. Jako malá jsem milovala čokoládu, ale zhoršovala mi ekzém, a tak jsem se jí dobrovolně vzdala. Občas si dám kostičku na rychlé doplnění energie uprostřed představení.“ Míša často pracuje večer, kdy hraje v divadle, a tak si dává dvě večeře. První dvě hodiny před představením, kolem páté, a druhou až v jedenáct v noci.

Spát chodí většinou ve dvě ráno. Jestli postupuje správně, jsme se zeptali výživové poradkyně Jany Vašákové. „Při takovém energetickém výdeji potřebuje také dostatečný energetický příjem. Dvě večeře jsou v tomto případě v pořádku. Neměla by však mezi nimi hladovět déle než tři hodiny. Proto je dobré si s sebou vzít něco malého, ideálně sladší ovoce, které v mezičase dodá energii.“


Královské snídaně

„Když jsme s muzikálem Pomáda hráli několik dní v Bratislavě, přišla jsem na chuť velkým snídaním. Předtím jsem si vždycky dala v rychlosti jogurt. Až na Slovensku mi došlo, že když se ráno v klidu najím, získám díky tomu energii na celý den.“

Zdravá ingredience

„Odmalička jsem měla oslabenou imunitu a při první příležitosti mě skolila chřipka nebo kašel. Přítel mě dovedl k pití zeleného ječmene. Ačkoli nechutná moc dobře, dávám si ho pravidelně a pomáhá mi.“

VIP recept

Grilovaná zelenina s vařenými batáty v sezamu: „Papriku, cuketu, lilek a kukuřici marinuji v olivovém oleji s rozmarýnem a balzamikovým octem. Po osmažení přimíchám piniové oříšky. Jako přílohu uvařím batáty, které obalím v sezamu. Nesmí chybět ani dip z tvarohu, jogurtu, česneku a bylinek, které doma pěstuji.“

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Herečka Míla Myslíková: Nechtěla prát ponožky, radši zůstala sama

Herečka Míla Myslíková: Nechtěla prát ponožky, radši zůstala sama

Dnes | Míla Myslíková byla jednou z nejoblíbenějších českých hereček. O co víc měla štěstí v pracovní…

8 rad Terezy Maxové: Jak být po čtyřicítce krásná a v pohodě

8 rad Terezy Maxové: Jak být po čtyřicítce krásná a v pohodě

22. 3. | 1 | Modelka Tereza Maxová oslaví v létě sedmačtyřicáté narozeniny, její věk by jí však nikdo nehádal.…

Babyboom 2017: Které české celebrity letos porodí miminko?

Babyboom 2017: Které české celebrity letos porodí miminko?

17. 3. | Rok 2017 ještě nedosáhl konce první čtvrtiny a mezi slavnými se to těhotenstvími jenom hemží. Které…

Ješitný elegán Oldřich Nový: Aférky si užíval jen na zájezdech

Ješitný elegán Oldřich Nový: Aférky si užíval jen na zájezdech

8. 3. | 1 | Oldřich Nový byl zřejmě skutečný prvorepublikový gentleman. Nejenže nikdy nic neprosáklo z jeho…