Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

| Autor: Iveta Vařečková | Rubrika: Celebrity

Proč se mladá herečka a zpěvačka (21) při vaření neobejde bez olivového oleje a co ráda jí?

Michaela Doubravová: Čechům chybí při vaření chuť experimentovat

Nedovedu si představit, že bych celý den hladověla. Pořád musím něco zobat, ať už natáčím seriál Ulice, nebo hraji v muzikálech Pomáda a Osmý světadíl. To mě naučila mamka, která mi v dětství neustále balila svačiny. V genech mám dobré spalování, a tak jsem do svých dvaceti řešila spíš chlapeckou postavu. Naštěstí se už začínám správně zaoblovat. Musím přiznat, že mám slabost pro dobré jídlo. Nejvíc mi chutná francouzská kuchyně a grilovaná zelenina na všechny způsoby. V kuchyni se neobejdu bez různých druhů olivového oleje a balzamikových octů.

Snažím se vařit zdravě, zároveň ale chci, aby jídlo vypadalo hezky na talíři, a tak si vyhraji se servírováním. Výsledek si vždycky vyfotím, abych ho mohla v budoucnu zopakovat. Baví mě sledovat pořady o vaření, ale neustále narážím na to, že Čechům prostě chybí chuť experimentovat a nedokážou jídla propojit. Když se zblázní do jedné ingredience, použijí ji pak klidně v hlavním chodu, dezertu i polévce.

Opravdu si pochutnám na tataráku, suši a domácím chlebu se sádlem a škvarky. Sladké moc nemusím. Klidně si dám jako dezert salát. Jako malá jsem milovala čokoládu, ale zhoršovala mi ekzém, a tak jsem se jí dobrovolně vzdala. Občas si dám kostičku na rychlé doplnění energie uprostřed představení.“ Míša často pracuje večer, kdy hraje v divadle, a tak si dává dvě večeře. První dvě hodiny před představením, kolem páté, a druhou až v jedenáct v noci.

Spát chodí většinou ve dvě ráno. Jestli postupuje správně, jsme se zeptali výživové poradkyně Jany Vašákové. „Při takovém energetickém výdeji potřebuje také dostatečný energetický příjem. Dvě večeře jsou v tomto případě v pořádku. Neměla by však mezi nimi hladovět déle než tři hodiny. Proto je dobré si s sebou vzít něco malého, ideálně sladší ovoce, které v mezičase dodá energii.“


Královské snídaně

„Když jsme s muzikálem Pomáda hráli několik dní v Bratislavě, přišla jsem na chuť velkým snídaním. Předtím jsem si vždycky dala v rychlosti jogurt. Až na Slovensku mi došlo, že když se ráno v klidu najím, získám díky tomu energii na celý den.“

Zdravá ingredience

„Odmalička jsem měla oslabenou imunitu a při první příležitosti mě skolila chřipka nebo kašel. Přítel mě dovedl k pití zeleného ječmene. Ačkoli nechutná moc dobře, dávám si ho pravidelně a pomáhá mi.“

VIP recept

Grilovaná zelenina s vařenými batáty v sezamu: „Papriku, cuketu, lilek a kukuřici marinuji v olivovém oleji s rozmarýnem a balzamikovým octem. Po osmažení přimíchám piniové oříšky. Jako přílohu uvařím batáty, které obalím v sezamu. Nesmí chybět ani dip z tvarohu, jogurtu, česneku a bylinek, které doma pěstuji.“

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

Nataša Gollová: Neštastné lásky, alkohol a smrt v domově důchodců

23. 6. | Byla krásná, slavná a muži po ní toužili. Přesto nikdy nenašla takovou lásku, jakou hledala.…

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

Nicole Kidman slaví 50! Tady jsou triky, díky kterým vypadá na třicet

22. 6. | Život není spravedlivý! Když Nicole Kidman stála frontu na mládí, dostala dvakrát přidáno. Nechce…

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

Oblíbené destinace slavných: Kde relaxují Pitt, Cruise nebo Mareš?

21. 6. | Období dovolených se nezadržitelně blíží a vy pořád nevíte, kam vyrazit? Zkuste se inspirovat u…

Krása je nesmrtelná: Modelky Z Playboye se po 30 letech znovu fotily

Krása je nesmrtelná: Modelky Z Playboye se po 30 letech znovu fotily

17. 6. | O tom, že ženy mohou skutečně zrát do krásy, už není pochyb. Několik krásek, které před třiceti…