Mistryně světa Olga Šípková: Je nutné stále jíst!

| Autor: Gabriela Vágner | Rubrika: Celebrity

Úzkosti z velkého množství práce zapříčinily to, že se cvičitelka Olga Šípková (44) na čas stáhla do ústraní. Nyní se ale vrací v plné síle.

Mistryně světa v aerobiku, kterou můžeme vídat na televizních obrazovkách coby moderátorku hlavních zpráv na TV Barrandov, prohlašuje: „Aerobik a cvičení je pro mě naprostá priorita.“

Snaží se skloubit vysílání zpráv s předcvičováním, což je občas náročné, ale práce ji naplňuje, a tak únavu téměř nepociťuje. „Je rozdíl mezi únavou psychickou a únavou fyzickou. S psychickou únavou se velmi těžko bojuje, o tom bych mohla vyprávět ze své vlastní zkušenosti. Psychicky unavená ale nyní rozhodně nejsem, protože mě obě moje práce moc baví. Navíc do televizního studia musím přijít bezpodmínečně odpočatá, protože při téhle práci zažívám neskutečný adrenalin, který mohu zvládnout, pouze pokud jsem v kondici.“ Když má chvilku volna, odpočívá v přírodě. Nabíjí ji samozřejmě i cvičení. „Pravidelně a s láskou cvičím pro veřejnost, přes léto jezdím cvičit dokonce i do zahraničí.“

Olga dbá i na zdravou stravu. „Vždycky si nosím do práce jídlo s sebou. Ovoce, zeleninu nebo celozrnné pečivo se šunkou. Dbám na to, aby strava byla lehká a můj mozek a tělo se místo trávení mohly věnovat práci. “ Snaží se dbát i na vyváženou skladbu jídelníčku. „Je důležité hlídat si poměr sacharidů a bílkovin ve stravě.

Málokdo to tak však dělá. Velmi často se mi stává, že klientky, když se jim nedaří zhubnout a nechají si sestavit jídelníček od výživových poradců, mají pocit, že předepsané porce jsou příliš velké nebo se cítí stále plné. To je ale v pořádku. Je nutné stále jíst,“ vysvětluje. „Naše tělo je jako krb. Pravidelně musíme přikládat polínka v podobě vyváženého jídla, aby oheň – naše tělo fungovalo tak, jak má.“

Můj ranní rituál

„Každé ráno vstávám o 45 minut dříve, než musím. Užívám si chvíle, kdy všichni spí, a pracuji. Buď si připravuji lekce cvičení pro veřejnost, nebo třeba žehlím. Přitom mi krásně vyhládne a můžu si užít vydatnou snídani – toast s medem nebo sladké pečivo.“

Tip na pitný režim

„Kromě obyčejné vody nedám dopustit na bylinkové čaje. Rozhodně je ale nutné poradit se o skladbě bylinek v čaji s bylinkářkou.“

VIP recept

Tortilly se zeleninou a kuřecím masem Grilujeme kuřecí maso (stehenní, aby nebylo tak suché) ochucené bylinkovým máslem. K hotovému masu přidáme rajče, ledový salát a rukolu. Tortilly ogrilujeme a naplníme masem a zeleninou. Dochutíme balzamikovým octem. Tortilly zabalíme a polovinu obalíme alobalem.

Článek vyšel v časopise Dieta

Další články z rubriky

Retro: Co se stalo se sex symboly minulého století?

Retro: Co se stalo se sex symboly minulého století?

20. 1. | Za absolutní sex symbol 20. století byla a stále je považována Marilyn Monroe. Vnadná blondýnka ale…

Sexy jako rodiče! Syn Madonny nebo Beckhama vás dostane

Sexy jako rodiče! Syn Madonny nebo Beckhama vás dostane

18. 1. | 1 | Slavným filmovým i hudebním tvářím roste nová konkurence, která jednou bude stát za hřích. Někteří…

Radovánky ve sněhu: Jak si zimu užívají Solaříková, Verešová nebo Krainová?

Radovánky ve sněhu: Jak si zimu užívají Solaříková, Verešová nebo Krainová?

13. 1. | Zima se konečně umoudřila a nadělila nám pořádné sněhové závěje, a to nejen na horách, ale i ve…

Jak zestárli muži ze Sexu ve městě?

Jak zestárli muži ze Sexu ve městě?

4. 1. | 1 | Když v roce 1998 vstoupil na obrazovky seriál Sex ve městě, zřejmě nikdo nečekal, jak velký úspěch…