Mistryně světa Olga Šípková: Je nutné stále jíst!

| Autor: Gabriela Vágner | Rubrika: Celebrity

Úzkosti z velkého množství práce zapříčinily to, že se cvičitelka Olga Šípková (44) na čas stáhla do ústraní. Nyní se ale vrací v plné síle.

Mistryně světa v aerobiku, kterou můžeme vídat na televizních obrazovkách coby moderátorku hlavních zpráv na TV Barrandov, prohlašuje: „Aerobik a cvičení je pro mě naprostá priorita.“

Snaží se skloubit vysílání zpráv s předcvičováním, což je občas náročné, ale práce ji naplňuje, a tak únavu téměř nepociťuje. „Je rozdíl mezi únavou psychickou a únavou fyzickou. S psychickou únavou se velmi těžko bojuje, o tom bych mohla vyprávět ze své vlastní zkušenosti. Psychicky unavená ale nyní rozhodně nejsem, protože mě obě moje práce moc baví. Navíc do televizního studia musím přijít bezpodmínečně odpočatá, protože při téhle práci zažívám neskutečný adrenalin, který mohu zvládnout, pouze pokud jsem v kondici.“ Když má chvilku volna, odpočívá v přírodě. Nabíjí ji samozřejmě i cvičení. „Pravidelně a s láskou cvičím pro veřejnost, přes léto jezdím cvičit dokonce i do zahraničí.“

Olga dbá i na zdravou stravu. „Vždycky si nosím do práce jídlo s sebou. Ovoce, zeleninu nebo celozrnné pečivo se šunkou. Dbám na to, aby strava byla lehká a můj mozek a tělo se místo trávení mohly věnovat práci. “ Snaží se dbát i na vyváženou skladbu jídelníčku. „Je důležité hlídat si poměr sacharidů a bílkovin ve stravě.

Málokdo to tak však dělá. Velmi často se mi stává, že klientky, když se jim nedaří zhubnout a nechají si sestavit jídelníček od výživových poradců, mají pocit, že předepsané porce jsou příliš velké nebo se cítí stále plné. To je ale v pořádku. Je nutné stále jíst,“ vysvětluje. „Naše tělo je jako krb. Pravidelně musíme přikládat polínka v podobě vyváženého jídla, aby oheň – naše tělo fungovalo tak, jak má.“

Můj ranní rituál

„Každé ráno vstávám o 45 minut dříve, než musím. Užívám si chvíle, kdy všichni spí, a pracuji. Buď si připravuji lekce cvičení pro veřejnost, nebo třeba žehlím. Přitom mi krásně vyhládne a můžu si užít vydatnou snídani – toast s medem nebo sladké pečivo.“

Tip na pitný režim

„Kromě obyčejné vody nedám dopustit na bylinkové čaje. Rozhodně je ale nutné poradit se o skladbě bylinek v čaji s bylinkářkou.“

VIP recept

Tortilly se zeleninou a kuřecím masem Grilujeme kuřecí maso (stehenní, aby nebylo tak suché) ochucené bylinkovým máslem. K hotovému masu přidáme rajče, ledový salát a rukolu. Tortilly ogrilujeme a naplníme masem a zeleninou. Dochutíme balzamikovým octem. Tortilly zabalíme a polovinu obalíme alobalem.

Článek vyšel v časopise Dieta

Další články z rubriky

Česko-Slovenský ples: Verešová a Leová zářily, Csáková šlápla vedle

Česko-Slovenský ples: Verešová a Leová zářily, Csáková šlápla vedle

20. 2. | 2 | O víkendu se v pražském Obecním domě konal Česko-Slovenský ples a známé české i slovenské tváře…

Zpěvák Tomáš Klus: Nic v sobě netutlejte, jinak vás to roztrhá

Zpěvák Tomáš Klus: Nic v sobě netutlejte, jinak vás to roztrhá

17. 2. | Tomáš Klus je úspěšný po všech stránkách. Má rodinu, umí být šťastný a daří se mu i v hudbě. Brzy…

Stárnou před očima! Takhle vypadají slavné sestry Olsenovy v pouhých 30 letech

Stárnou před očima! Takhle vypadají slavné sestry Olsenovy v pouhých 30 letech

14. 2. | 2 | Stárnout, vlastně tedy zrát, by se mělo s grácií. Když někdo dbá na to, aby neměl na těle ani gram…

Retro skandál: Baarová málem rozvrátila Burianovi manželství

Retro skandál: Baarová málem rozvrátila Burianovi manželství

5. 2. | Vlasta Burian byl snad nejbohatším umělcem své doby. Sice bavil lidi, ale sám měl nakonec smutný…